Lisätty:
29.03.2013 |
Käyttäjältä: Veera |
Sosiaalisessa mediassa tuli vastaan eilen huolestuttava meemi, jonka mukaan Obama on hairahtanut hyväksymään ruoan geenimanipulointia edistävän säännöksen, joka on saanut kutsumanimen ”Monsanto Protection Act” maailman johtavan GMO-siemeniä tuottavan yrityksen mukaan. Halusin uskoa parempaan miehestä jonka ...
Lisätty:
26.03.2013 |
Käyttäjältä: Lensku |
Työssäni ravitsemusterapeuttina käyn nykyään painonhallintaryhmissä ja vastaanotoilla yhä enemmän läpi tietoiseen syömiseen (mindful eating) liittyviä seikkoja. Mielestäni Slow Food -ajattelulla ja tietoisella syömisellä on paljon yhteistä. Ruoan ja ruokailuhetkien arvostaminen ja kunnioittaminen on tärkeää niin ...
Lisätty:
19.03.2013 |
Käyttäjältä: reeta |
Ystäväni oli menossa juhliin, jossa oli tarjolla ainoastaan vegaanista ruokaa. Kun tiedustelin tarjoavatko he myös vegaanisia viinejä, koko seurueemme oli sitä mieltä, että viinit ovat automaattisesti vegaanisia. Rypäleet kyllä ovat, mutta monen kasvissyöjän ja vegaanin ...
Kasvisruokavaliossa täytyy osata löytää vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä. Linssit, pavut ja tofu ovat jo monelle tuttuja, mutta yhä enemmän suosiotaan kasvattaa kvinoa. Kvinoaa, alkuperäisnimeltään quinoa (Chenopodium quinoa), on viljelty Andeilla jo 5000 vuoden ajan. Inkat kutsuivat ...
Lisätty:
27.02.2013 |
Käyttäjältä: reeta |
Kahden Vietnamissa vietetyn viikon aikana ei voi välttyä heidän kansallisherkultaan, pho-keitolta. Sitä syödään jo aamiaisella, ja päivän mittaan lähes joka aterialla pienillä variaatioilla. Keiton valmistus on melko yksinkertaista, mutta sen pääaineksen eli liemen tekeminen vie ...
Lisätty:
25.02.2013 |
Käyttäjältä: Arto |
Lähiruoka on harvinaista herkkua nykyisessä globaalissa ruokataloudessa, kuten viime aikojen ruoanjalostusketjuihin liittyvä keskustelu on osoittanut. Katja Gauriloffin ohjaama Säilöttyjä unelmia -dokumenttielokuva avaa suomalaisesta kaupasta hankitun raviolin valmistusketjun. Se havainnollistaa globaalin ruokatalouden monimutkaisuutta ja samalla perustelee lähiruoan merkitystä. ...
Lisätty:
19.02.2013 |
Käyttäjältä: Arto |
Me sanomme: tehdään Suomesta kasvimaa ja osoitetaan vastuullisen ihmisyyden esimerkkiä muillekin kansoille Kansaneläkelaitoksen tutkimusosaston julkaisussa ”Yhteyksien kirja” tarkastelemme Tuula Halneen kanssa kasvisruokavaliota yhteiskunnallisen muutoksen ja kestävien elämäntapojen näkökulmasta. Artikkelin ”Reseptejä kestävämmän maailman puolesta” mukaan kasvisruokavalio ...