fbpx

blogi

Nakki lautasella – kaunistelematta ja kauhistelematta

Lisätty: 30.04.2015 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Puolivuotias lapseni on juuri alkanut syödä kiinteitä ruokia. Ruoan eettisyydestä ja alkuperästä kiinnostuneena minulta kysytään toistuvasti tuleeko lapseni syömään lihaa. Se tuntuu monelle olevan oleellisempi kysymys kuin esimerkiksi tuleeko lapseni syömään ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ...

Halparuoka tulee kalliiksi?

Lisätty: 17.11.2014 | Käyttäjältä: | 2 kommenttia
Mikään yhteiskunta ei säily vakaana, mikäli ravintoon liittyviä kysymyksiä ei osata ratkaista kokonaisuuden kannalta viisaasti. On kansantaloudellista tyhmyyttä myydä halvalla esimerkiksi sitä ruokaa, josta suurella todennäköisyydelle seuraa terveyshaittoja. Onko ruualla oikea hinta? Mitkä ovat niitä ...

Kahdeksan kysymystä Nälkä ja yltäkylläisyys-kirjasta

Lisätty: 10.09.2014 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Yksi kirjan kirjoittajista, Laura Kihlström, vastaa kysymyksiini: 1. Siis milloin tällainen kirja on ilmestynyt? Kirja tuli kauppoihin tämän vuoden maaliskuussa Gaudeamuksen kustantamana. 2. Miksi kirjalla on tuollainen nimi? Kirjan nimi ”Nälkä ja yltäkylläisyys. Ruokaturva maailmassa” kuvastaa ...

Melkein kivikauden ruokaa

Lisätty: 17.08.2014 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Olet varmasti kuullut paleo-ruokavaliosta, sillä se näyttäisi olevan nouseva trendi ruokamaailmassa ainakin Google Trendsin hakutulosten perusteella. Eniten paleo-sanalla tehdään hakuja tällä hetkellä Yhdysvalloissa ja Sveitsissä, mutta piikki näkyy myös Suomessa tämän vuoden alkupuolella. Mutu-tuntumalla paleo ...

Ekoruokavinkkejä Budapestiin matkaaville

Lisätty: 15.08.2014 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Budapestin 8. district on tällä hetkellä paikka, missä tapahtuu. Tämä aikaisemmin huonomaineisena kaupunginosana tunnettu alue, jota kannatti jopa vältellä, vie matkalaisen mukulakivikaduilla upeisiin paikkoihin. Pikkukujat kutsuvat kuuntelemaan live-jazzia, vintage-kaupat ovat täynnä toinen toistaan ainutlaatuisempia vaate- ...

Jumalainen falafel ja kikherneiden lyhyt historia

Lisätty: 25.06.2014 | Käyttäjältä: | 1 kommentti
Mikä on sinun ensikosketuksesi kikherneeseen? Muistan omani noin seitsemän kahdeksan vuoden takaa. Taisin olla opiskelija Uppsalassa ja Hälsans Kök-niminen firma alkoi myydä lähi-Icassa pakastefalafeleita. Nykyisin kikherneet ovat raaka-aineena kaikkialla pohjoismaissakin jo aika mainstream. Suosittu Fafa’s ...
Kategoria : alkuperä Yleinen

Viljaton kuukausi – ja mitä siitä seurasi

Lisätty: 24.06.2014 | Käyttäjältä: | 3 kommenttia
Olin Cafe Pirittassa jonottamassa ostaakseni ensimmäisen täytetyn leivän kuukauden viljattoman ruokavalioni jälkeen, kun kuulin edessäni seisovan miehen tilaavan hampurilaisen ilman sämpylää. Tarjoilija ehdotti gluteiinitonta versiota, mutta mies totesi noudattavansa viljatonta linjaa; vilja kun ei sovi ...