fbpx

Kaikenlaisia soppia

Lisätty: 02.03.2014 | Käyttäjältä: | 2 kommenttia
Kategoria : keittokirjat reseptit

sopatHelsinkiläistä Qulma-ravintolaa pyörittävä Marc Aulén on tehnyt freesin keittoihin keskittyvän ruokakirjan. Sopat! (Gummerus) koostuu 30 Aulénin omasta reseptistä sekä lisänä erilaisten julkkisten lempisopparesepteistä.

Soppaohjeet ovat kauttaaltaan nopeita valmistaa ja tehty aineksista, joita saa helposti lähikaupasta. Keittojen ystävänä tämä kirjauutuus lämmittää minua kovasti, ja aionkin kokkailla näitä soppia lähiviikkoina urakalla. Innokkeena toimii myös se, että jokaisesta reseptistä on kaunis kuva.

Omaan makuun houkuttelevin resepti kirjassa oli tomaatti-bataattisoppa, joka jää varmasti meillä yhdeksi vakiokokkauksista. Keitto oli niin hyvää, että tein sitä heti uudestaan kun edellinen kattila oli tyhjä. Kyseessä on maukas arkiresepti, joka saa sopivasti potkua chilistä ja inkivääristä.

Seuraavana listalla ovat minestrone-keitto, jonka tosin aion itse versioida lihattomaksi sekä hyvällä tavalla erikoiselta kuulostava appelsiini-lanttukeitto.

Lihaa välttelevällekin kirjassa riittää kokeiltavaa, sillä suuri osa resepteistä on lihattomia tai sellaisia, joissa esimerkiksi pekoni- tai poroviipaleet voi jättää pois keitoin päältä. Myös kalakeittoja on paljon erilaisina variaatioina, muun muassa lohiseljanka ja bouillabaisse.

Kirjan loppuosan tarinat Qulma-ravintolasta ja julkkisten suhteesta ravintoloitsijaan eivät itseä niin napanneet, sillä en ole koskaan vieraillut kyseisessä paikassa. Niistä kuitenkin paistaa läpi, että Qulma on kruununhaan lämmihenkinen ruokakeidas ja olohuone.

Sopat! (Gummerus) ilmestyy maaliskuussa 2014.

 

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

 1. lisännyt: Daniela on 4.3.2014

  Qulma on ihana! …että ihan jo senkin takia kiinnostaa tuo kirja 🙂 Reseptienkin puolesta toki, vaikka sopat ovatkin kyökissäni enemmän syys- ja talviruoka. Löytyykö kylmien keittojen ohjeita?

    Vastaa
  • lisännyt: Reeta on 4.3.2014

   Oli siellä ainakin pakasteherneistä tehty minttuhernekeitto, joka oli muistaakseni juuri kylmä keitto. Varmasti muitakin!

     Vastaa

Lähetä kommentti sivuille