Lisätty:
04.08.2011 |
Käyttäjältä: reeta |
Kausiruokaa-kirja on perustavanlaatuinen opus niille, jotka haluavat syödä ilmastoystävällistä sesongin mukaista ruokaa, joka myös maistuu hyvältä. Kausiruokailijan ei tarvitse luopua kulinaristisista nautinnoista, vaan ruoanlaitossa pääosassa ovat kohtuus ja kauden parhaat raaka-aineet. Kausiruokaa valistaa lukijaa ilmastopäästöjen määristä sekä ...
Lisätty:
25.07.2011 |
Käyttäjältä: Veera |
Kyllä. Nokkosista voi valmistaa mohitoa. Kahdeksan hengen testiryhmä maistoi juomaa piknikillä, ja kaikki väittivät pitäneensä siitä. Piknikjuomaksi nohito on varsin hankala päähänpisto, sillä se vaatii jäämurskaa (sulaa helposti), soodavettä (ei myydä kaupoissa), ja ryöpättyjä ...
Lisätty:
23.06.2011 |
Käyttäjältä: reeta |
Kemikaalicocktail-blogia pitävä Noora Shingler kärsi pitkään epämääräisistä vatsavaivoista ja päätti pistää ruokavalionsa remonttiin. Samalla syntyi Shinglerin esikoisteos Marjoja ja Maskaraa. Kirjassa Slinger kertoo rentoon sävyyn miten hän heivasi elämästään turhat ruoka-aineet kuten valkoiset jauhot, hiivan ja sokerit. Kirjaan on ...
Lisätty:
17.06.2011 |
Käyttäjältä: Veera |
Elintarviketeollisuus näkee vastuullisen toiminnan liiketoimintamahdollisuutena. Jos vastuullisesti tuotetuista tuotteista kilahtaa kirstuun enemmän rahaa, niin yrityksen kannattaa tietenkin toimia vastuullisesti. Ympäristön hyvinvointia koskevissa kysymyksissä tarkoitus pyhittää keinot, joten lähdin mielelläni mukaan työpajaan, jossa elintarvikeketjulle pyritään määrittelemään ...
Lisätty:
13.06.2011 |
Käyttäjältä: reeta |
Ravintoalan asiantuntijat ovat pitkään taistelleet siitä pitäisikö rasvaa syödä, ja jos pitäisi niin millaista sen tulisi olla. Välimeren ruokavalion terveysvaikutuksia on tutkittu paljon ja sen kerrotaan vähentävän muun muassa syöpäriskiä ja sydän- ja verisuonitauteja. Kertatyydyttämättömiä ...
Lisätty:
12.06.2011 |
Käyttäjältä: Veera |
Enpä ole ennen lisännyt munakkaaseeni kossua ja rentunruusua. Tavattuani ”Villiinny villivihanneksista” -reseptikirjan kirjoittajan Raija Kivisen ja hänen puolisonsa Jouko Isometsän päätin että minustakin tulee isona terve ja elinvoimainen. Ja kenties myös yhtä puhelias. Villivihannesten idea on kaunis – ...
Lisätty:
08.06.2011 |
Käyttäjältä: reeta |
Hanian keskustassa on markkinat joka keskiviikko ja lauantai. Tarjolla on paljon pienviljelijöiden tuoreita paikallisia kasviksia, juustoja, hunajaa ja yrttejä sekä muuta kodintavaraa ja vaatetta. Päätimme kokeilla monessa tavernassa maistamaamme kreetalaista perinneruokaa – kesäkurpitsapihvejä. Reseptissä on ...