fbpx

Ekonaisen ei tarvitse näyttää hipiltä

Lisätty: 23.06.2011 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Kemikaalicocktail-blogia pitävä Noora Shingler kärsi pitkään epämääräisistä vatsavaivoista ja päätti pistää ruokavalionsa remonttiin. Samalla syntyi Shinglerin esikoisteos Marjoja ja Maskaraa. Kirjassa Slinger kertoo rentoon sävyyn miten hän heivasi elämästään turhat ruoka-aineet kuten valkoiset jauhot, hiivan ja sokerit.

Kirjaan on helppo samastua, sillä suurin osa suomalaisista kärsii erilaisista ruoansulatusvaivoista. Siihen taas markkinat ovat vastanneet lukuisilla vatsan hyvinvointituotteilla. Shingler puolestaan kehottaa keskittymään vatsavaivojen ennaltaehkäisyyn.

Marjoja ja Maskaraa on hyvä opus päivittäiseen ekoelämään. Siinä listataan pahat aineet, mutta myös kerrotaan mitä saa ja kannattaa syödä. Kirjassa on myös reseptejä terveelliseen ja ekologiseen ruokailuun.

Kahteen pääkategoriaan jaetun teoksen toinen osuus keskittyy kosmetiikan turhiin kemikaaleihin. Siinä pureudutaan eri sertifikaatteihin, rasvapurkkien tuoteselosteisiin ja kerrotaan miten vaikkapa hiukset voi värjätä ekologisin menetelmin. Shingler korostaa, että naisen ei tarvitse luopua kauneushoidoista tai itsensä ehostamisesta, vaan hyvältä voi näyttää ilman eläinkokeita ja syöpää aiheuttavia ainesosia.

Marjoja ja Maskaraa -kirjan voi ostaa Atenakustannuksen verkkokaupasta.

 

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille