fbpx

Kotikokit lomalla

Lisätty: 08.06.2011 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

sipulit

Hanian keskustassa on markkinat joka keskiviikko ja lauantai. Tarjolla on paljon pienviljelijöiden tuoreita paikallisia kasviksia, juustoja, hunajaa ja yrttejä sekä muuta kodintavaraa ja vaatetta. Päätimme kokeilla monessa tavernassa maistamaamme kreetalaista perinneruokaa – kesäkurpitsapihvejä.

tori

Reseptissä on yksinkertaiset ainekset, joista jauhoa lukuun ottamatta saimme kaiken torilta. Kaupan päälle saimme vinkkejä pihvien valmistukseen. Reseptin otimme Kreetan keittokirjasta, jonka saimme lahjaksi paikalliselta oliiviöljy-yrittäjältä.

reeta

Kreetalla ruoka on halpaa – ainekset maksoivat yhteensä alle kaksi euroa. Kaupankäynti oli muutenkin mukavan välitöntä.

juusto

Hotellilla meillä oli käytössä pieni keittokomero kahdella keittolevyllä. Paikallinen viini maistui kokkauksen ohella.

ainekset

Aluksi kaikki ainekset pilkotaan ja keitetään pehmeiksi yrttiliemessä. Emme valitettavasti saaneet selville mitä yrttejä torimyyjät suosittelivat meille keitinliemeen, mutta reseptiä voinee soveltaa oman maun mukaan.

keitos

Pehmenneet perunat, kesäkurpitsat ja sipulit erotellaan yrteistä, lisätään pieneksi revitty minttu ja murskataan ainekset tasaiseksi massaksi. Turha neste kannattaa poistaa, ohjeessa kehotetaan käyttämään apuna kangasharsoa. Tämä on tärkeä vaihe, sillä pihvit hajoavat, jos niissä on liikaa nestettä.

muussaus

Seuraavaksi lisätään juustoraaste (voi käyttää myös fetaa) ja kanamunat. Massasta muotoillaan pihvejä tai pullia. Ne pyöritellään kevyesti jauhossa ja uppopaistetaan kullanruskeiksi oliiviöljyssä. Pihvit nostellaan talouspaperille, jotta liika öljy valuu pois.

uppopaisto

Annoksen voi tarjoilla vaikkapa toisen kreetalaisherkun, tsatsikin kanssa. Nam.

kesäkurpitsapullat

Resepti ja ympäristövaikutukset Mindon sivuilla.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille