Tällä viikolla Mindon ruokalistalla on paljon kotimaisia talven kasviksia, vähän raakaruokaa, leipomuksia, tofua ja herkullinen sunnuntai-brunssi.
MINDON RUOKALISTA ON
- Kauden kasviksia painottava. Vain Satokausikalenterin suosittelemia kauden kasviksia.
- Monipuolinen. Joka aterialla proteiinia, hyviä hiilareita ja rasvaa.
- Vähäsokerinen.
- Ekologinen ja vastuullinen.
- Sekä ehdottoman hyvänmakuinen ja nautinnollinen!
Reseptit on valittu myös lounaseväitä silmällä pitäen. Päivän reseptiä kannattaa valmistaa kerralla niin paljon, että saat siitä kätevästi myös seuraavan päivän lounaan tai ruokaa talteen pakkaseen.
VIIKON 13.-19.1. RUOKALISTA
Aamupalat
- Karppaajan tofukokkeli, tai
- Itsetehtyä oliivileipää, oliiviöljyä ja kasviksia maun mukaan
Välipalat
- Appelsiini on tammikuun mehukkain hedelmä. Kotimainen omena kellarista on vieläkin parempi vaihtoehto!
- Soija- tai kaurajogurtti. Mausta pakastemarjoilla, jos et syö hedelmää.
Maanantai 13.1.
- Maanantai-iltana valmistuu nopsasti tofu-limonello
- Laita tattarit itämään tiistain reseptiä varten (tai keitä vasta huomenna couscousta, kvinoaa tai bulguria)
Tiistai 14.1.
- Tattaritabbouleh on helppo ja herkullinen tapa tutustua raakaruokaan.
Keskiviikko 15.1.
- Kuha on sesongissa vielä tammikuussa, siispä kuhaa makeilla kasviksilla.
Torstai 16.1.
- Torstaina ei ole pakko syödä hernekeittoa. Kokeile papukeittoa nokkosilla! Voit ostaa kuivattua nokkosta kaupasta.
Perjantai 17.1.
- Itämaisesti maustetuissa juurespihveissä hyödynnät helposti talven parhaita kasviksia.
Lauantai 18.1.
- Tuhti ja juustoinen kasvisgratiini
Sunnuntai 19.1.
- Tarjoa sunnuntain brunssilla paahdettu paprika-briesalaattia kera jämäsämpylöiden, energiaa antamaan voittamatonta voimajuomaa ja kruunaa herkkuhetki amerikkalaisilla pannukakkuilla.
Facebook kommentit