fbpx

Oliivileipä

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
8.5 Hiivaleipäjauho (dl)
1 Sokeri (rkl)
2 Suola (tl)
30 Hiiva (grammaa)
3 Oliiviöljy (rkl)
3 Vesi, vesijohtovesi (dl)
100 Oliivi (g)
2 Rosmariini, kuivattu (tl)

Valmistusohjeet:
Tämän leivän valmistamiseen kannattaa varata aikaa, sillä prosessiin menee pari tuntia.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sihtaa jauho, sokeri ja suola eri kulhoon. Sekoita vesi ja jauhot ja lisää oliiviöljy. Kun taikina on kimmoisaa, alusta sitä jauhotetulla pöydällä n. 10 min. Siirrä takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Alusta kohonnut taikina uudestaan n. 30 min kuluttua. Sekoita joukkoon oliivit ja rosmariini ja anna kohota vielä 30 min.

Muotoile taikinasta kaksi n. 15 cm halkaisijan kiekkoa ja anna niiden kohota vielä hetki liinan alla. Öljyä iso uunipelti ja laita se lämpiämään 240 asteiseen uuniin. Juuri ennen leipien paistamista nosta uunin alimmaiselle tasolle vedellä täytetty uunipelti. Vesihöyry pitää kypsyvän leivän kimmoisana ja kosteana.

Liuúta kiekot uunipellille ja paista n. 10 min. Laske lämpötila 190 asteeseen ja paista vielä 20 min tai kunnes ne ovat kullanruskeita tai kuulostavan ontoilta pohjasta kopauttaessa. Anna jäähtyä ja nauti.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 19 g

    CO2e / 100 g
  • 29 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille