fbpx

Papukeitto nokkosilla

Lisätty: 21.05.2013 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Näin kesäisillä säillä ei huvita viettää kovinkaan kauaa aikaa keittiössä. Vielä ei Suomessa saa puutarhasta kerättyä kovinkaan montaa kasvista suoraan ruokapöytään, mutta onneksi villivihanneksia on jo saatavilla.

Tässä keitossa hyödynnetään nokkosta.

Tämä helppo ja nopea linssikeitto tarjoilee rakennusaineita hehkuvalle keholle. Voipavut ja vihreät pavut  sisältävät lihaksille sekä verensokerin säätelylle tärkeää proteiinia tehden keitosta täyttävän. Nokkonen sisältää iholle tärkeää piitä sekä  C-vitamiinia.

Kurkuma ja inkivääri taas auttavat pysymään rantakunnossa, koska ne hillitsevät tulehdusta ja sitä kautta liikakiloja ja turvotusta. Auttaa tämä mielialaakin hehkumaan, koska on kerrassaan maukasta! 

Resepti:

300-400 g keittettyjä voipapuja
1 tölkki tomaattimurskaa
2 rkl kuivattua nokkosta tai nippu tuoreita nokkosia
2 punaista sipulia karkeasti pilkottuna
1-2 tl kurkumaa
2 tl tulista currya
1 rkl raastettua inkivääriä
n. 300 g (1 pss) vihreitä papuja
1-1,5 l vettä
1/2 rkl kookosöljyä
suolaa
mustapippuria
sitruunaviipaleita

Pilko sipuli ja raasta inkivääri. Lämmitä kookosöljy kattilassa, kuullota siinä inkivääriä, kurkumaa ja currya n. 30 sekuntia. Lisää pilkottu sipuli ja kuullota hetki. Lisää sitten vesi ja tomaattimurska ja kiehauta. Lisää voipavut ja vihreät pavut sekä mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kunnes vihreät pavut ovat sulaneet. Lisää viimeiseksi nokkonen ja anna pehmetä pari minuuttia.

Muista tarjota keitto sitruunaviipaleiden kera (purista mehua keittoon). Sitruuna saa kaiken maistumaan vielä paremmalle!

Päivi Liikonen on ravintoneuvoja, joka kokkaa kasvispainotteisia ruokia. Hänen reseptifilosofiansa on, että ruoka tarjoaa täysipainoista ravintoa, maistuvia makuelämyksiä ja iloa. Päivi haluaa motivoida ja inspiroida sinua luomaan oma hyvä olosi ateria kerrallaan.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille