fbpx

Vegeherkkuja

Lisätty: 15.06.2012 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Vegeherkkuja

Sain arvosteltavakseni Emily Mainquistin Vegeherkkuja -kirjan (Tammi), joka sisältää noin 70 vegaanille sopivaa leivonnais- ja jälkiruokareseptiä. Yritän säännöllisen epäsäännöllisesti noudattaa vegaaniruokavaliota, mutta myös valitettavan usein lipsun siitä. Tämän kirjan reseptejä testatessani minulle tuli kuitenkin hieman hölmistynyt olo. Jos vegaanikokkailulla voi saada aikaan näin herkullisia tekeleitä, miksi mitään muita reseptejä tarvitsisikaan?

Kirjan kansikuvaksi on valittu täysin syystä minttubrowniet. Minttubrowniet osoittautuvat helpoiksi tehdä, ja ne ovat myös sanoinkuvaamattoman hyviä. Kesäpäivänä laittaisin vielä itse tuoreita mansikoita viipaloituna brownien päälle tai kylkeen. Browniet maistuivat erinomaisilta raparperimojiton kanssa.

Minttubrownie

Hollantilainen omenapiirakka maistuu hyvältä vaniljajäätelön kanssa, mutta on ehkä aavistuksen liian sokerinen. Granny Smith-omenalajike sopii hapokkuudeltaan hyvin piirakkaan ja tuo siihen hieman raikkautta.

Persikkapikkuleivät
Testasin myös persikkapikkuleipiä, jotka olivat ehkä työläin leivottava. Vaiva kannatti kuitenkin nähdä. Pikkuleivät ovat meheviä ja persikka sopii ihanasti uunileivonnaisiin.

Suosittelen lämpimästi kirjaa kaikille leipomisesta innostuneille. Reseptit ovat suhteellisen yksinkertaisia ja kauniit kuvat antavat esimakua. Suomalaisessa ruokakulttuurissa jotkut kirjan aamiaisella tarjottavaksi ajatellut piirakat ovat liian makeita. Lisäksi reseptien annosmäärät olisivat voineet olleet desilitramuodossa, etenkin jauhojen osalta. Nyt määrien muuntamiseen piti käyttää melko paljon aikaa, kun en keittiövaakaa omista.

Kirjan alkuun olisi myös hyödyllistä ollut saada jonkinlainen perusraaka-aineiden lista, eli lista sellaisista perustarvikkeista, jota vegaanileipurilla kannattaa aina ollaan kaapissaan. Näitä ovat kirjan luettuani: täysruokosokeri, fariinisokeri, kananmunakorvikeagavesiirappi ja ksantaanikumi.

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille