10 henkilölle
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl raakaruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
2,4 dl vettä
2,4 dl rypsiöljyä
Minttutäyte:
115 g huoneenlämpöistä margariinia
n. 5 dl tomusokeria
piparminttuaromia maun mukaan
3–4 rkl vettä
Suklaakuorrute:
180 g tummaa suklaata
85 g margariinia
Valmistusohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (23 x 33 cm).
2. Sekoita jauhot, ruokosokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola yleiskoneella. Lisää vesi, öljy, vaniljasokeri ja sekoita minuutin ajan. Kaada taikina vuokaan. Paista 20-25 minuuttia, ja anna jäähtyä vuoassaan ritilän päällä tunnin ajan.
3. MINTTUTÄYTE: Vatkaa margariini yleiskoneella pehmeäksi. Kaavi kulhon reunot, lisää tomusokeri ja minttulikööri (käytin itse 4 cl:n minttu-pulloa), sekoita minuutin ajan. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
4. SUKLAAKUORRUTUS: Sulata suklaata ja margariinia mikrossa (noin minuutti). Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan, ja kaada seos minttutäytteen päälle. Levitä tasaisesti. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita se jähmettymään pakastimeen noin 10 minuutiksi.
5. Leikkaa jäähtyneet browniet terävällä veitsellä (leikkaamista helpottaa, jos kastat veitsen kuumaan veteen, kuivaat sen ja leikkaat browniet. Näin saat leivoksiin siistit reunat). Browniet säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa pari viikkoa tai pakastimessa kolme kuukautta.
Resepti kirjasta Vegeherkkuja.
Facebook kommentit