fbpx

Persikkapikkuleivät

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
260 Vehnäjauho (g)
2 Leivinjauhe (tl)
0.5 Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % (tl)
55 Margariini 40 % (grammaa)
1.8 Soijajuoma , soijamaito, vitaminoitu (dl)
5 Persikka/nektariini, punnittu kivineen
3 Aprikoosihillo (rkl)
1 Vesi, vesijohtovesi (rkl)
Raakaruokosokeri (dl)
2 Kaneli (tl)
335 Margariini 40 % (grammaa)

Valmistusohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yleiskoneessa kevyesti (onnistuu myös käsin). Koneen käydessä lisää taikinaan margariinia ruokalusikallinen kerrallaan, sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää soijamaito, ja vatkaa taikina pehmeäksi.
3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli se 1 cm:n paksuiseksi. Leikkaa taikinasta pikkuleipiä ympyrämuotilla (halkaisija 10 cm) – tavallinen lasi toimii mainiosti! Kauli jäljelle jäänyt taikina uudelleen ja leivo pikkuleiviksi. Siirrä sivuun.
4. Pese ja kuivaa persikat ja leikkaa ne 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
4. Valmista sokerikuorrutus. Sekoita täysruokosokeri ja kaneli. Sulata margariini. Kasta keksit ensin margariinisulaan, sitten kanelisokeriin ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paina jokaisen pikkuleivän keskelle laakea kuoppa ja lisää persikkaviipaleet. Ripottele persikoiden päälle kanelisokeria.
6. Paista pikkuleipiä 12-15 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilällä 5 minuuttia. Sekoita aprikoosihillo veteen, kuumenna mikrossa 20 sekuntia ja levitä seos lämpimille pikkuleiville ennen tarjoilua.

HUOM! Resepti onnistuu hienosti myös ilman kanelia. Aprikoosihillon voi myös levittää pikkuleipien päälle sellaisenaan.

Erityspiirteet:, , , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 230 g

    CO2e / 100 g
  • 469 g

    CO2e / annos

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille