fbpx

Haku

Etsi reseptejä

Minttuinen perunasalaatti

8 perunaa nippu minttua nippu persiljaa nippu ruohosipulia oliiviöljyä omenaviinietikkaa ripaus suolaa   Keitä perunat kuorineen kypsiksi, anna jäähtyä. Kuori jäähtyneet perunat ja pilko kuutioiksi. Kaada perunakuutiot tarjoiluastiaan. Silppua yrtit ja sekoita omassa kulhossaan öljyn ...

Samettinen punajuurikeitto

Samettinen punajuurikeitto 2 sipulia 6 keskikokoista punajuurta 4-5 jauhoista perunaa 1 omena 1 rkl voita 1 1/2 l vettä rasia (á 125 g) piparjuurituorejuustoa TAI nokare piparjuuritahnaa ja rasia maustamatonta tuorejuustoa 1 rkl etikkaa 1 ...

Kikhernekeitto

Unohda soijarouhe ja tee soppa monipuolisista ja ravitsevista kikherneistä. Tällä ohjeella saat tehtyä helposti, nopeasti ja edullisesti maukkaan keiton. Kun raaka-aineet ovat kohdillaan, ei tarvita hifistelyä. Tämä(kin) keitto paranee vanhetessaan, joten kannattaa tehdä kerralla iso ...

Ful medames eli härkäpapuja Lähi-idästä

Resepti on Sally Butherin kirjasta Vegestan ja se edustaa syyrialaista tapaa valmistaa Ful medames; tahinin ja kikherneiden kera. Perinteisesti annos tarjollaan lämpimänä, mutta kylmänä nämä pavut tekevät ihanan lisän vaikkapa lounassalaattiin. 8-10 HENGELLE BUFFETPÖYDÄN YHTENÄ ...

Juurespiirakka

Tämä jouluisen makuinen piirakka sopii mainiosti kylmien iltojen iloksi! Pohjana voi käyttää myös muita piirakkapohja vaihtoehtoja. Itse halusin kokeilla spelttiä, ja se sopi piirakkaan mainiosti. Juurespiirakka Pohja: 200 g voita 4½ dl Puolikarkeita Spelttijauhoja, täysjyvä ...

Jouluinen mausteriisi

Tämä resepti on äitini peruja. Kaikki meidän perheessä tykkää tästä. Tällä on hurmattu kohtalaisen kranttu italialainen illallisvieras ja ruokapöydällinen ekofoodieita pikkujouluissa. Tämä ruokalaji on siis kestänyt niin aikaa kuin kulinaristien arvostelun – hurraa! Riisin pitää ...

Siemennäkkileipä

Myslipatukoiden makeus alkaa ennen pitkää kyllästyttää. Sen sijaan siemennäkkileipä menee kivana iltapäivän välipalana tai vaikka keiton kanssa. Itse tykkään tehdä epämääräisen taikinalaatan, josta murran epätasaisia paloja. Säntillisemmät kokit voi toki tehdä taikinaan vaikka valmiin ruudukon ...