fbpx

Siemennäkkileipä

Lisätty 26.11.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Myslipatukoiden makeus alkaa ennen pitkää kyllästyttää. Sen sijaan siemennäkkileipä menee kivana iltapäivän välipalana tai vaikka keiton kanssa. Itse tykkään tehdä epämääräisen taikinalaatan, josta murran epätasaisia paloja. Säntillisemmät kokit voi toki tehdä taikinaan vaikka valmiin ruudukon veitsellä tai taikinapyörällä ennen uuniin laittamista ja murtaa täsmälliset palat uunista ottamisen jälkeen.

Ainekset:

5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl seesaminsiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl auringonkukansiemeniä

2 rkl hunajaa

ripaus anista

2 dl kiehuvaa vettä

Tee näin:

Sekoita ainekset keskenään ja seisota 0,5-1 h. Painele massa uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia ja pidä jälkilämmössä.

Itse jätän näkkileivän joskus kuivamaan uuniin siten, että uunin sammutettuani laitan puukauhan uuniluukun väliin ja jätän pellin uuniin. Murra paloiksi ja säilytä kuivassa, peltirasia on hyvä säilytyspaikka.
(Tosin nämä on niin hyviä, että ei ne kauan kestä sielläkään.)

Vinkki:

Siemeniä voi vaihdella oman maun mukaan ja riippuen siitä, mitä kaapissa sattuu olemaan. Jauhettu korienteri sopii mausteeksi erinomaisen hyvin myös.

Gluteenittoman version saat, kun käytät keliaakikoille soveltuvia gluteenittomia kaurahiutaleita.

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille