fbpx

Tuliset kurpitsansiemenet

Lisätty: 13.06.2013 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Enää ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa sipsien rouskuttelusta, sillä nyt ne voi korvata terveellisillä vaihtoehdoilla. Rapsakka ja täynnä makua oleva välipala tai leffaillan naposteltava tulee paahdettujen kurpitsansiemenien muodossa.

Kurpitsansiemenet ovat hyvä sinkin lähde, joka on tärkeä immuunipuolustuksellemme sekä ihollemme. Kahdesta kourallisesta saa jo melkein puolet päivittäisestä sinkin tarpeestamme. Sinkin lisäksi niissä on runsaasti magnesiumia ja rautaa eli ne ovat todellisia mineraalipommeja. Lisäksi ne pitävät pitkään kylläisenä proteiini ja rasvapitoisuutensa ansiosta. Hyvin suositeltava välipala etenkin naisille, sillä kaikki nämä mineraalit auttavat tasaamaan hormonitoimintaa.

Suositeltava välipala etenkin naisille, sillä tämä mineraalipommi tukee harmonista hormonitoimintaa

Paahtaminen tai liottaminen on tärkeää, niin kurpitsansiementen kuin kaikkien siementen käsittelyssä, sillä ne sisältävät fytaasia. Fytaasi on aine joka sitoo mineraaleja estäen siten niiden imeytymisen suolistossa. Paahtamalla ja liottamalla fytaasitasot pienevät ja tekevät siten siemenet paremmin sulaviksi.

Resepti:

1 tl kuivattua timjamia

¼-1/2 tl cayannepippuria

½  tl hienoa merisuolaa

5 dl kurpitsansiemeniä

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita hyvin, jotta mausteet levittyvät siemeniin tasaisesti. Levitä siemenet tasaisesti uuninpellillä olevalle leivinpaperille ja laita uuniin sen ollessa valmis. Paahtaminen käy nopeasti, joten kovinkaan kauas ei kannata eksyä. Parasta on jos laittaa ajastimen soimaan 5-8 minuutin päästä. Kun ne ovat saaneet hiukan kullankeltaista väriä ja muutama siemen on pullistunut ovat ne valmiita. Anna jäähtyä hetken aikaa ja syö tai purkita. Nämä säilyvät ilmatiiviissä purkeissa pimeässä noin viikon.

Päivi Liikonen on ravintoneuvoja, joka kokkaa kasvispainotteisia ruokia. Hänen reseptifilosofiansa on, että ruoka tarjoaa täysipainoista ravintoa, maistuvia makuelämyksiä ja iloa. Päivi haluaa motivoida ja inspiroida sinua luomaan oma hyvä olosi ateria kerrallaan.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille