Turkkilais-suomalainen rouva Benson asuu Lontoossa ja kokkasi meille vuoden 2013 päätteeksi mahtavan muhevaa ja voimakasta kasviscurrya. Käytä curryyn sitä mausteseosta, mikä kaapistasi jo löytyy tai hifistele tekemällä/etsimällä parempaa. Rouvan käyttämä curryjauhe oli koostumukseltaan kovin erilainen ...
Tämä ruokalaji ei alkuperäisestä nimestään huolimatta ole piirakka vaan itämainen versio englantilaisten Shepherd’s piesta, joka sanakirjassani on käännetty kätevästi ”perunasoseella peitetyksi jauhelihalaatikoksi”. Tässä versiossa täytteenä on sieniä ja kikherneitä, peitteenä perunasoseen kanssa kaveeraa bataattisose. Reseptin ...
Guacamole on helppo juhlatarjottava, joka antaa ripauksen luksusta tarjoiluihin perinteisten sipsidippien rinnalla. Ainekset: 2 syöntikypsää avokadoa 1 limen mehu vastarouhittua mustapippuria maun mukaan ripaus hyvää suolaa (esim. Maldon tai hyvä vastarouhittu merisuola) kourallinen tuoretta pieneksi ...
Vihreiden salaattien paras kaveri on ranskalainen salaatinkastike vinegrette. Kastike on helppoa ja edullista valmistaa, samalla vältät valmiskastikkeiden lisäaineet. Tee vinegretteä kerralla isompi määrä, se säilyy hyvin jääkaapissa. Tai valmista pieni määrä kastiketta suoraan kulhon pohjalle ...
Tämä linssimuhennos on yksi kaikkien aikojen suosikkiresepteistäni. Sain alkuperäisversion eräältä ystävältäni vuosia sitten. Muhennos on hyvin ruokaisa jo itsessään, mutta jos haluaa siihen lisukkeita, sopii riisi tai naan-leipä tämän kanssa erinomaisesti. Lisäksi reseptiin voi halutessaan ...