fbpx

Oriental pie – itämainen paistos

Lisätty 05.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 5m
  • Valmistusaika: 45m
  • Yhteensä: 50m

Tämä ruokalaji ei alkuperäisestä nimestään huolimatta ole piirakka vaan itämainen versio englantilaisten Shepherd’s piesta, joka sanakirjassani on käännetty kätevästi ”perunasoseella peitetyksi jauhelihalaatikoksi”. Tässä versiossa täytteenä on sieniä ja kikherneitä, peitteenä perunasoseen kanssa kaveeraa bataattisose.

Reseptin laatijan mukaan sienet voi hyvin korvata millä tahansa maanläheisenmakuisella kasviksella.

2 isoa sipulia, pienehköinä lohkoina (tai 8 kokonaista kevätsipulia)
250 g Portobello-herkkusieniä, puolitettuina (tavallisetkin käyvät)
200 g siitakesieniä
1 valkosipulinkynsi
2,5–3,5 cm pala tuoretta inkivääriä
2tl kanelia
2 tähtianista
0,5 dl soijakastiketta
1dl suolatonta kasvislientä
200 g kypsennettyjä kikherneitä
kasvisöljyä paistamiseen

Bataattimuusi
200 g keitettyä, muussattua bataattia
nokare luomuvoita
50 ml kauramaitoa
hieman suolaa ja mustapippuria

Perunamuusi
200 g keitettyä, muussattua perunaa
nokare luomuvoita
50 ml kauramaitoa
hieman suolaa ja mustapippuria

Keitä ensin bataatit ja perunat sekä valmista muussit. Voit tehdä kaksi erillistä muussia, jolloin saat paistokseen kaksi erillistä kerrosta, tai yhdistää muussit jo tekovaiheessa.

Kuullota sipulit pienessä määrässä öljyä. Lisää kaikki sienet ja paista n. 5 minuuttia lisää. Lisää sitten valkosipuli, inkivääri, kaneli ja tähtianikset ja anna muhia 5 minuutin ajan.

Lisää soijakastike ja kasvisliemi, kiehauta. Laske lämpötilaa ja poreilla hiljaa n. 10 minuutin ajan, kunnes nesteen määrä puolittuu.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada sieniseos uunivuokaan ja lisää kikherneet. Sekoita.

Lusikoi muussit sieni-kikherneseoksen päälle ja paista uunissa 15 minuutin ajan. Ruskista vielä lopuksi 5 minuutin ajan suoraan grillivastuksen alla.

Resepti on muunnelma Simon Rimmerin Oriental pie -reseptistä kirjasta The accidental vegetarian – Delicious food without meat.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille