Tämä resepti on Olga Temosen Emäntä Olga -keittokirjasta (Tammi 2013). Tämäkään kokkaussessio ei sujunut ohjeen mukaan. Sieniä oli vain 20 g kuivattuna, mikä ei kyllä riitä. Hyvää oli, mutta sanotaan nyt näin, että päivän proteiinit ...
Koska perunamuusia on vaikea tehdä juuri sopivaa määrää, tämä resepti pelastaa jämät joutumasta bioroskikseen. Rieskat on todella helppo tehdä ja ne sopivat täydellisesti vaikkapa viikonlopun brunssipöytään. Parhaimmillaan rieskat ovat lämpiminä suoraan uunista tulleina. 10–15 rieskaa ...
Keitä linssit keskilämmöllä 15 minuutin ajan, siivilöi ylimääräinen vesi pois. Leikkaa pavut auki pitkittäin auki, ja leikkaa päädyt pois. Käytä pavut keskilämpimällä pannulla 5 minuuttia (=blanc) ja kuivaa. Anna linssien ja papujen jäähtyä hieman. Sekoita ...
Kastike: 1 pieni avokado 1 suuri tomaatti viipale punasipulia viipale jalopenoa 2 pientä porkkanaa 1 pienen limen mehu 1-2 pientä kourallista tuoretta korianteria pieni pala inkivääriä Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa pehmeäksi, mausta sitten suolalla ja ...
Tämä ruokalaji ei alkuperäisestä nimestään huolimatta ole piirakka vaan itämainen versio englantilaisten Shepherd’s piesta, joka sanakirjassani on käännetty kätevästi ”perunasoseella peitetyksi jauhelihalaatikoksi”. Tässä versiossa täytteenä on sieniä ja kikherneitä, peitteenä perunasoseen kanssa kaveeraa bataattisose. Reseptin ...