fbpx

Perunarieskat

Lisätty 22.02.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 3-5
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 10m
  • Yhteensä: 20m

Koska perunamuusia on vaikea tehdä juuri sopivaa määrää, tämä resepti pelastaa jämät joutumasta bioroskikseen. Rieskat on todella helppo tehdä ja ne sopivat täydellisesti vaikkapa viikonlopun brunssipöytään. Parhaimmillaan rieskat ovat lämpiminä suoraan uunista tulleina.

10–15 rieskaa

5 dl perunamuusia
3 dl maustamatonta luomu- tai soijajogurttia
1 dl vettä
1 luomukananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
suolaa

Sekoita kaikki muut ainekset kulhossa, paitsi vehnäjauhot. Lisää jauhoja niin että taikina kiinteytyy hiukan. Taikinan on tarkoitus kuitenkin jäädä suht juoksevaksi. Annostele uunipellille 10–15 rieskaa. Ripottele rieskojen päälle vähän vehnäjauhoja ja painele sormilla rieskat litteiksi. Paista uunissa 250 asteessa 10–15 minuuttia niin että rieskat ruskistuvat pinnalta. Tarjoile voin tai margariinin kera lämpiminä.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille