fbpx

Maustekaappi käyttöön lähi-idän tyyliin

Lisätty: 12.07.2012 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

leivat

Uusien keittokirjojen selailussa parasta antia on löytää sellaisia reseptejä, joissa käytetään ihan tavallisia raaka-aineita uudella tavalla. Oma maustekaappini pursuaa mausteita, mutta arkiruoanlaitossa käytän lähinnä rouhittua mustapippuria ja merisuolaa.

Lähi-idän kasvisruokia esittelevä Vegestan-keittokirja (Moreeni) on oiva apu pölyyntyvien maustevarastojen hyödyntämiseen.

Kirja houkuttelee kokeilemaan useita reseptejä, sillä suuresta osasta on mukana kauniit värikkäät kuvat. Reseptit ovat yksinkertaista ja rouheita, ja sopivat parhaimmillaan isomman seurueen jaettaviksi.

Minua kirja innosti suunnittelemaan illanistujaisia, joissa maistellaan olohuoneen lattialla kynttilänvalossa erilaisia pikkusyötäviä ja kastikkeita pitkän kaavan kautta.

Kokeilin kirjasta ratatoullea lähi-idän tapaan, yllättävän työlästä – mutta sitäkin maukkaampaa oliivileipää sekä aamiaiseksi soveltuvia täytettyjä leipiä.

Maut olivat kaikissa kohdallaan, joskin näiden kaikkien valmistamiseen kului melkein koko päivä. Erityisesti minua ilahduttivat paistetulla kananmunalla ja tuoreilla yrteillä höystetyt leivät, joissa mausteena käytettiin kurkumaa ja kuivattua timjamia. Eipä olisi ensimmäisenä tullut mieleen yhdistää näitä aamiaisleipiin.

Vegestan tarjoaa siis kiireetöntä kokkailua ja maukasta kasvisruokaa lähi-idän twistillä. Suosittelen lomapäivien iloksi ja elokuun iltoihin.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille