fbpx

Syksyinen punainen smoothie

Lisätty: 30.10.2013 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Pimeys, sade ja harmaus saattaa tähän vuodenaikaan saada mielen ja energiatasot matalalle. Tämä smoothie piristää niin värinsä kuin raaka-aineidensa kautta.

Punajuuri ei ehkä ole se mitä ensimmäiseksi ajattelisi laittavansa smoothieen (ja vielä raakana!) eikä se olekaan ihan kaikkien mieleen. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä ennakkoluulottomasti! Se saattaa yllättää. Salaisuus miellyttävään makuelämykseen on pehmeän sileä smoothie. Eli tehokas tehosekoitin sekä punajuuren pienen pieneksi pilkkominen ja sekoittaminen ensin veden kanssa, ennen muiden aineiden lisäämistä ovat avaimia smoothien onnistumiseen.

Punajuuri sisältää mielialaa parantavaa folaattia ja verisuonia avaavaa ja sitä kautta lämmittävää nitraattia. Näiden lisäksi punajuuri tukee joka vuodenaika (eli joka päivä) tarvittavaa kehon puhdistumista kuitupitoisuudellaan ja antioksidanteillaan. Tässä smoothiessa puhdistuminen saa vielä lisäpotkua kemikaaleja poistavasta kaalista, tulehdusta hillitsevästä chia-siemenestä sekä vastustuskykyä tehostavasta mustaherukasta.

Punajuuri ei ehkä ole se mitä ensimmäiseksi ajattelisi laittavan smoothien. Kokeile kuitenkin ennakkoluulottomasti. Se saattaa yllättää!

Punainen smoothie

1 pieni punajuuri (n. 5 cm halkaisijaltaan)
2 dl mustaherukoita
5 dl kaalia
1 omena
1 rkl chia-siemeniä
1/2 tl kanelia
½ sitruuna, kuorittuna ja siemenet poistettuna
1–2 rkl hunajaa
6 dl vettä

Pilko punajuuri pieniksi paloiksi ja laita se veden kera tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Lisää sitten muut aineet ja tehosekoita smoothieksi. Nauti samantien.

Lisää piristäviä ja puhdistavia smoothieita löytyy ”21 päivän smoothiepuhdistus: Puhdistu. Energisoidu. Hehku.” -smoothieohjelmasta. Se on itsenäisesti toteutettava puhdistusohjelma, jossa kehoa hellitään ravintorikkailla, kasvipohjaisilla ja herkullisilla smoothieilla. Lue lisää ja osta ohjelma täältä!

smoothiepuhdistus_kansi

Päivi Liikonen on ravintoneuvoja, joka kokkaa kasvispainotteisia ruokia. Hänen reseptifilosofiansa on, että ruoka tarjoaa täysipainoista ravintoa, maistuvia makuelämyksiä ja iloa. Päivi haluaa motivoida ja inspiroida sinua luomaan oma hyvä olosi ateria kerrallaan.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille