fbpx

Maailmanlaajuinen marssi Monsantoa vastaan la 25.5. myös Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Oulussa

Lisätty: 05.05.2013 | Käyttäjältä: | 9 kommenttia
Marssi Monsantoa vastaan
Kategoria : alkuperä geenimuuntelu

Tiesitkö että geenimuunnellulla soijalla ruokittu suomalainen sian- ja siipikarjan liha päätyy sinun ja läheistesi ruokapöytiin kesäkuussa? Suuret suomalaiset rehunvalmistajat ovat ottamassa muunnellun soijan käyttöön – tai vähintään harkitsevat sitä. Suomen Rehun Turun tehtaalla aletaan käsitellä kiistellyn amerikkalaisen kemikaaliyhtiö Monsanton GMO-soijaa.

GMO-tuotteiden pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ei ole riittävää tieteellistä tutkimusta, joskin tutkijat ovat yhdistäneet GMO:n vakaviin terveysriskeihin kuten syöpäkasvainten kehittymiseen, hedelmättömyyteen ja sikiövaurioihin. Jos et halua että kehosi toimii koelaboratoriona, näytä mielipiteesi marssien. (Lähdeluettelo)

Osallistumalla Monsanton vastaiselle marssille näytät päättäjille ja elintarvikeyhtiöille, että haluat pitää suomalaisen luonnon ja lautasesi puhtaana. Samana päivänä Monsantoa vastaan marssitaan 30 maassa yli 250 paikkakunnalla – Helsingin lisäksi myös Turussa ja Oulussa. Kutsu mukaan perheesi, kaverisi ja työkaverisi. Mitä enemmän meitä on, sitä todennäköisemmin vaikutamme niiden yritysten päätöksiin, jotka harkitsevat GMO-rehun käyttöönottoa.

Ensikertalaisen mielenosoituksessa?
Läsnäolosi riittää tuomaan mielipiteesi esiin. Pyydä kaverit tai perhe mukaan tueksi. Osoittamalla mieltä käytät kokoontumisvapautta ja sananvapautta, etkä joudu lainopillisiin vaikeuksiin.

Konkarina mielenosoitukessa?
Askartele kyltti tai lakana, jolla näytät vastustavasi geenimanipulaatiota tai kannattavasi luomua. Huuda iskulauseita ja kutsu mukaan kaikki tutut – ja tuntemattomat reitin varrelta.

Lisätietoa

Eating Organic is like giving Monsanto the fingerTuoreimpia uutisia GMO-soijan tilanteesta kotimaassa: HS.fi ”Geenimuunnellun soijan tuonti tuplaantumassa” 6.3.2013 Suomalaiset infosivut geenimanipuloinnista: http://www.gmovapaa.fi

PS. Jaathan tätä kutsua eteenpäin? Jaa kutsu sähköpostitse, tai julkaise omassa blogissasi. Jaa tapahtuma Facebookissa. Twiittaa hashtagilla #MAMhelsinki #MAMturku #MAMvaasa tai #MAMoulu. Kaikesta on suuresti apua. Jos haluat auttaa tapahtumien järjestämisessä, jätä kommentti.

Tapahtumakutsut Facebookissa: Helsinki |  Oulu | Turku | Vaasa

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Facebook kommentit

 1. lisännyt: Markku Kulmala on 7.5.2013

  Ennen pitkää meillä on glyfosaatin kestäviä rikkaruohoja
  Hyönteisten väheneminen on tosiasia joka pitäisi selvittää

    Vastaa
 2. lisännyt: Jiri Keronen on 7.5.2013

  Tälle tapahtumalle kannattaa tehdä Facebook-eventti, jossa käy ilmi paikat, reitit ja sen sellaiset. Eventin avulla tapahtumaa on helpompi markkinoida kuin tällaisella sivustolla.

  Itse kannatan ehdottomasti geenimuuntelua ja -parantelua, mutta vastustan geenien patentointia ja Monsanton epäeettisiä toimintamalleja.

    Vastaa
  • lisännyt: Veera on 7.5.2013

   Jiri, jutussa oli linkit jokaisen marssin Facebook-tapahtumiin, mutta kiitos huomiosta – siirrän ne näkyvämmälle paikalle. Mielellään kuulisin minkälaisia epäeettisiä toimintamalleja sinusta Monsantolla on?

     Vastaa
 3. lisännyt: vammasett on 10.5.2013

  soija tappaa seksuaaliset halut ihmiseltä sillä se sisältää thytoestrogeeniä kyllä se on se naishormoni joka estää testosteronia miesten kehoissa. vastustan.

    Vastaa
 4. lisännyt: Veera on 10.5.2013

    Vastaa
 5. lisännyt: Maarit Rinne on 13.5.2013

  Monsanto on yksi pahan alku ja juuri maailmassa!!! Niin monella tapaa. Lähtisin heti marssille, jos asuisin vähän lähempänä. Mutta hengessä mukana!!!!

    Vastaa
 6. lisännyt: kev on 14.5.2013

  Eikö niitä tapahtumatietoja todellakaan voi ilmoittaa missään muualla kuin FB:ssa?

    Vastaa
 7. lisännyt: Morjes on 14.5.2013

  Eiks aspartaamikin & agent orange ole monsanton aikaansaannosta.

    Vastaa
 8. lisännyt: AhtiK on 22.5.2013

  Monsanto on itse pääpiru apureineen. Niille joille asia on uusi, alla muutama linkki sen toiminnasta. Esim. Intiassa hyväuskoiset maanviljelijät ovat tehneet itsemurhia jouduttuaan ahdinkoon, kun ovat ostaneet velaksi Monsanton geenimuunneltuja siemeniä, joista ei voi säästää seuraavaa kylvöä varten, koska ne eivät idä, vaan joka vuosi pitää ostaa uudet siemenet. USAssa Monsanto nostaa oikeusjuttuja ja vaatii kovia korvauksia viljelijöiltä, joiden pellot ovat saastuneet naapuripelloilta (joiden viljelijät kasvattavat jo Monsanton GMO-kasveja) levinneistä CMO-kasveista! Siis saastuttaja syyttää saastutuksen uhria ja vaatii tältä korvaksia geenimuunneltujen kasvien luvattomasta viljelystä. Nyt USAssa on noussut kohu sammutetuin lyhdyin läpiajetusta laista, jolla Monsanto on saanut syytesuojan geenimuunneltujen kasvien mahdollisilta haitoista ihmisille ja ympäristölle.
  http://www.organicconsumers.org/ge/indian_farmers.cfm
  http://forcechange.com/28640/stop-monsantos-attacks-against-family-farmers/
  http://www.nationofchange.org/monsanto-protection-act-may-soon-be-repealed-thanks-activism-1369061405

    Vastaa

Lähetä kommentti sivuille