fbpx

Loppukesän kesäkurpitsakeitto

Lisätty: 25.08.2013 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Jos kaipaat lisäideoita runsaan kesäkurpitsasadon käyttämiseen, niin tässä resepti, johon saa uppoamaan mukavasti isomman määrän. Kesäkurpitsa on mineraalirikas kasvis. Tässä keitossa kesäkurpitsa ja kookosmaito yhdistävät voimansa ja saat niistä paljon magnesiumia, sekä hyvän annoksen rautaa ja sinkkiä.

Loppukesän kesäkurpitsakeitto

4–5 annosta
1,5 kg kesäkurpitsaa
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
1 rkl kookosöljyä
1 rkl  inkivääriä, kuorittuna ja pilkottuna
suolaa
2 dl vettä
3 dl kookosmaitoa

Lisäksi: villiriisiä

Pilko sipuli sekä valkosipuli. Lämmitä kookosöljy isossa kattilassa ja lisää sipulit sekä inkivääri. Kuullota miedolla lämmöllä kunnes pehmeitä eli noin 10 minuuttia. Varo ruskistamasta sipuleita. Lisää sitten pilkottu kesäkurpitsa sekä 2 dl vettä. Sekoita ja anna porista kattilassa miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Kesäkurpitsoista irtoaa paljon vettä ja ne painuvat kasaan. Sekoittele välillä ja lisää suolaa oman maun mukaan kun se on keittomaista. Itse lisäsin 1,5 tl. Lisää lopuksi kookosmaito ja kuumenna. Voit myös jättää kookosmaidon pois, jos haluat kevyemmän ja kesäisemmän keiton.

Päivi Liikonen on ravintoneuvoja, joka kokkaa kasvispainotteisia ruokia. Hänen reseptifilosofiansa on, että ruoka tarjoaa täysipainoista ravintoa, maistuvia makuelämyksiä ja iloa. Päivi haluaa motivoida ja inspiroida sinua luomaan oma hyvä olosi ateria kerrallaan.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille