fbpx

Kutsu Marssille Monsantoa vastaan la 12.10: Helsinki, Vaasa, Oulu, Turku

Lisätty: 08.10.2013 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Tiesitkö että geenimuunnellulla soijalla ruokittu suomalainen sian- ja siipikarjan liha päätyy sinun ja läheistesi ruokapöytiin ilman, että siitä täytyy ilmoittaa pakkausmerkinnöillä? Suuret suomalaiset rehunvalmistajat ovat ottaneet Monsanton geenimuunnellun soijan valikoimaansa tänä keväänä, tuplaten GMO-soijan tuonnin Suomeen. Tälle on vaikea nähdä tarvetta, sillä Suomessa tuotetaan riittävästi muuntelematonta rehua. Yksittäisille kuluttajille ei kantaudu  muutoksesta etua, vaan ainoastaan mittaamattomia riskejä. GMO-tuotteiden pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ei ole riittävää tieteellistä tutkimusta – joskin tutkijat ovat yhdistäneet GMO:n vakaviin terveysriskeihin kuten syöpäkasvainten kehittymiseen, hedelmättömyyteen ja sikiövaurioihin. Jos et halua että kehosi toimii koelaboratoriona, näytä mielipiteesi marssien.

  • Jalkaudumme kaduille näyttääksemme maailmalle ja Monsantolle ettemme hyväksy epäoikeudenmukaisuutta hiljaisesti.
  • Vaadimme lisää tieteellistä tutkimusta GMOn terveysvaikutuksista.

  • Äänestämme rahoillamme ostamalla luomua ja boikotoimme yrityksiä jotka käyttävät geenimuunneltuja organismeja tuotteissaan.

  • Kannatamme GMO-merkintöjä pakkauksiin, jotta kuluttajat voivat tehdä ostopäätöksensä tietoon perustuen.

Osallistumalla Monsanton vastaiselle marssille näytät päättäjille ja elintarvikeyhtiöille, että haluat pitää lautasesi puhtaana geenimuuntelusta. Samana päivänä Monsantoa vastaan marssitaan yli 30 maassa, ja yli 300 kaupungissa. Keväällä marssiin osallistui yli 2 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti, mukaan lukien 300 ihmistä Helsingissä. Kutsu mukaan perheesi, kaverisi ja työkaverisi. Mitä enemmän meitä on, sitä todennäköisemmin vaikutamme niiden elintarvikeyritysten päätöksiin, jotka harkitsevat GMO-rehun käyttöönottoa.

ENSIKERTALAISENA MIELENOSOITUKSESSA?

Läsnäolosi riittää tuomaan mielipiteesi esiin. Pyydä kaverit tai perhe mukaan tueksi. Osoittamalla mieltä käytät kokoontumisvapautta ja sananvapautta, etkä joudu lainopillisiin vaikeuksiin.

KONKARINA MIELENOSOITUKSESSA?

Askartele kyltti tai lakana, jolla näytät vastustavasi geenimanipulaatiota tai kannattavasi luomua. Huuda iskulauseita ja kutsu mukaan kaikki tutut – ja tuntemattomat reitin varrelta.

Tapahtumakutsut Facebookissa:  Helsinki | Oulu | Turku | Vaasa

Lisätietoa: www.geenimanipulaatio.fi

Mielenosoittaja vaatii suomalaisia rehuyhtiöitä kantamaan vastuunsa geenimanipuloidun soijan tuomisesta suomalaiseen ruokaketjuun.

Mielenosoittaja vaatii suomalaisia rehuyhtiöitä kantamaan vastuunsa geenimanipuloidun soijan tuomisesta suomalaiseen ruokaketjuun. Marssi Monsantoa Vastaan – Helsinki 25.5.2013 (C) Jukka-Pekka Flander

Mielenosoittajat haluavat geenimanipuloidun rehun pois Suomen ruokaketjusta. Marssi Monsantoa Vastaan - Helsinki 25.5.2013 (C) Jukka-Pekka Flander

Mielenosoittajat haluavat geenimanipuloidun rehun pois Suomen ruokaketjusta. Marssi Monsantoa Vastaan – Helsinki 25.5.2013 (C) Jukka-Pekka Flander

Helsinki 25.5.2013 (C) Jukka-Pekka Flander

Paleface esiintyy Marssilla Monsantoa Vastaan – Helsinki 25.5.2013 (C) Jukka-Pekka Flander

 

 

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille