fbpx

Ei enää ”äitien tekemää ruokaa”, mummin oli parempaa!

Lisätty: 01.06.2011 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Kategoria : kirja-arvostelu

Michael Pollan: Oikean ruoan ohjeetTämä ei ole kirja, tämä on pamfletti. Ostin sen äitienpäivälahjaksi ja luin puolet lähijunassa. Toisen puolen ahmin äidin luona ja sitten pakotin hänet selaamaan sitä päästäen taustalla myötämielisiä kannustushuutoja. ”Nerokkaan yksinkertaista vai mitä?!”

Pamfletissa on kuutisenkymmentä sivun mittaista neuvoa oikean ruoan syömiseen. Sopivan tiivistä luettavaa ADHD-tapauksillekin. Michael Pollanin ”Oikean ruoan ohjeet” voi tiivistää viiteen sanaan: ”Syö ruokaa. Sopivasti. Lähinnä kasviksia”.

Pari vinkkiä joita itse noudatan: ruokaa on vaikea löytää ruokakaupasta. Supermarketin keskikäytäviä kannattaa välttää, sillä sieltä löytyvät elintarvikkeet jotka eivät maadu ikinä. Hevi-osaston luomutiskin kautta kotiin. Marketissa työskennelleet tietävät ettei hevi tarkoita kotimaan Lordia ja Hevisauruksia, vaan hedelmä -ja vihannesosastoa.

Vältän ruoassa aineita joita en osaa lausua tai valmistaa. Näitä ovat mm. natriumglutamaatti ja E-koodit. Yritin löytää kuiva-aineskaapistani elintarvikkeita joissa on vaikeasti lausuttavia ainesosia, mutta olen ehtinyt ratsata ne pahimmista lisäainepommeista. Lisäksi elintarviketeollisuus on hämäävästi alkanut kirjoittaa E-koodeja auki. Esim. E250 on natriumnitriitti, joka kuulostaa melko luonnolliselta, mutta muodostaa karsinogeenisiä yhdisteitä.

Kierrän kevyttuotteet kaukaa. Ne ovat lantrattuja versioita alkuperäisestä luonnollisemmasta tuotteesta, joiden makua, väriä ja koostumusta on muutettu lisäaineilla, jotta tuote muistuttaisi alkuperäistä. Paremman ’suutuntuman’ takia en halua altistua syövälle tai liikalihavuudelle, kun kehoni hämääntyy elintarvikkeen antamista viesteistä.

Enempien vinkkien antaminen olisi lukuelämyksen spoilaamista. Löydä omat vinkkisi ja syö oikeaa ruokaa.

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille