fbpx

Avoin kirje maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle

Lisätty: 18.10.2011 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Kategoria : kalastus

Lohi
Hyvä Jari,

Voisitko tehdä voitavasi sen hyväksi, että Itämeren lohikanta säilyy tulevaisuudessa kestävällä pohjalla. EU:n komission ehdottaman pyyntikiintiön kolminkertaistaminen oli kohtuuton päätös Suomen hallituksen EU-ministeriövaliokunnalta.

Ympäristöjärjestöt WWF ja Greenpeace ovat tuominneet päätöksenne, WWF jopa niinkin elävällä kielikuvalla kuin ”Suomen hallitus on Itämeren lohen pahin vihollinen”. WWF:n ylläpitämä kalaopas säätelee kotimaisen kaupan ostopolitiikkaa, mm. Kesko pohjaa suosituksensa kalatiskin valikoimasta ko. julkaisuun. Itämeren lohi siirtynee kestämättömän pyynnin myötä punaisen liikennevalon kategoriaan, jolloin sekä kaupat että tiedostavat kuluttajat pyrkivät välttämään sitä, mikä ei liene tavoitteenne.

Päätöksenne pyyntikiintiön nostamisesta oli lyhytnäköinen, sillä suomalaiset haluavat lohta tulevinakin vuosina, ei vain nyt seuraavana.

Ystävällisin terveisin,
Veera Juvonen
Mindo

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle voi lähettää mielipiteensä osoitteeseen jari.koskinen@mmm.fi.

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille