fbpx

Testissä vegekinkku

Lisätty: 30.11.2011 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Kategoria : joulu kasvisruoka

Testasimme viime joulun alla vegekinkun tekoa. Päätimme julkaista blogin uudestaan täällä mindo.fi:ssä, sillä viime vuonna Mindo asusti vielä bloggerissa.

seitan1
Joitain vegekinkun aineksia, kuten gramjauhoja ja gluteenijauhoja voi olla vaikea löytää perusmarketista. Ostimmekin suurimman osan aineksista ekokauppa Ruohonjuuresta. Tarjolla olisi ollut myös valmiita seoksia, joista syntyy vegekinkkutaikina vain lisäämällä vettä.

Alkuperäisestä reseptistä poiketen käytimme Nomun Smoky peri-peri -mausteseosta paprikajauheen tilalla.

Aluksi kuivat aineet ja nesteet sekoitetaan eri kulhoissa. Tässä vaiheessa kaikki näyttänee siltä kuin pitääkin.

seitan2

Teimme tupla-annoksen alkuperäisestä reseptistä. Taikina osoittautui luonteeltaan sellaiseksi, että se ei oikein tartu kiinni itseensä samaan tapaan kuin esimerkiksi sämpylätaikina, jolloin ”kinkkuja” oli vaikea saada tasaisen muotoisiksi.

seitan3

Muotoillut paistit laitetaan marinoitumaan yön ajaksi. Aamulla paistit kääritään folioon ja laitetaan uuniin.

seitan4

Testikinkkumme valmistettiin kaasu-uunissa, jolloin ohjeen 1,5 tuntia oli liikaa, ja paisti pääsi hiukan kuivumaan. Lyhempi paistoaika lienee siis paikallaan, tai ainakin kannattaa jo tunnin jälkeen tarkistaa tilanne.

 

seitan5

Lievästä kuivumisesta huolimatta vegekinkku onnistui mainiosti. Ei se nyt aivan oikealle kinkulle maistu, mutta sekasyöjätkin popsivat testikinkkua mukisematta. Kinkun jämistä syntyy vaikkapa kastike, tai sen voi sekoittaa hernekeittoon. Epäilijöiden kannattaa kokeilla tätä!

Katso seitanpaistin resepti.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille