fbpx

The ultimate syysillan chili

Lisätty 08.09.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
 • Esivalmisteluaika 0m
 • Valmistusaika: 0m
 • Yhteensä: 0m

2 pienehköä sipulia

4 valkosipulinkynttä

4 porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

7-8 tomaattia

2 vihreää chiliä (jos et tykkää tulisesta ruuasta, laita vähemmän)

1 prk kidneypapuja

Juustokuminaa

Chiliä

Suolaa

Tuoretta oreganoa

 1. Aloita homma laittamalla tomaatit kattilaan ja peittämällä ne vedellä. Kiehauta ja ota levy pois päältä, kun tomaattien kuori on alkanut irtoilla. Kaada kuuma vesi pois ja kylmää päälle. Kuori sitten tomaatit. Tätä kutsutaan tomaattien kalttaamiseksi. Leikkaa ne neljään osaan ja laita sivuun.
 2. Silppua sipuli, valkosipuli ja vihreä chili. Itse survoin ne tehosekoittimessa.
 3. Kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi tikuiksi.
 4. Leikkaa kesäkurpitsa semipaksuiksi tikuiksi.
 5. Kuullota sipulit ja chili öljyssä pannulla tai isohkossa kattilassa. Laita sekaan mausteita: ainakin teelusikallinen juustokuminaa ja chiliä (itse laitoin enemmän) ja ripaus suolaa.
 6. Muutaman minuutin jälkeen viskele sekaan porkkanat. Kuullota niitäkin muutama minuutti.
 7. Nyt kaada mukaan tomaattilohkot. Sekoittele tätä settiä jonkin aikaa. Tomaatit ovat pehmeitä ja pehmenevät entisestään kun siinä pannulla kuumenevat. Niistä muodostuu chilin tomaattikastike.
 8. Kohta voit heittää mukaan kidneypavut. Ja sitten vielä kesäkurpitsat (riippuu, millaisena tykkäät kesäkurpitsasi syödä. Minulle käy pehmeämpi. Jos tykkäät rapsakoista, heitä ne ihan lopussa sekaan).
 9. Sitten sekaan iso kourallinen tuoretta oreganoa.
 10. Hauduta koko seosta miedolla lämmöllä ainakin puoli tuntia.
 11. Älä unohda näitä kahta tärkeää vaihetta: 1) Tarkista liemen maku noin vartin hauduttamisen jälkeen. Lisää tarvittaessa mausteita. 2) Jos tomaateista ei tule chiliin riittävästi nestettä, lisää noin kupillinen kuumaa vettä seokseen.

Nauti!

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille