Nämä helsinkiläisen Hoku-ravintolan innoittamat hawaijilaiset pihvit ovat sekä terveellisiä, helppoja valmistaa että todella maukkaita. Ja pysyvät kasassakin vielä! Hyvää vaihtelua arkiruokaan.
300 g (raakaa) ASC- tai luomumerkittyä kasvatettua lohta
250 g maustamatonta kiinteää tofua
3 dl korppujauhoja
2 luomukananmunaa
1,25 dl raastettua porkkanaa
1,25 dl ruohosipulia tai kevätsipulia
1,25 dl punaista paprikaa
1 kynsi hienonnettua valkosipulia
1 tl seesamiöljyä
suolaa ja pippuria
kasviöljyä paistamiseen
Dippi: Soijakastiketta, pala valkosipulia ja viinietikkaa.
Purista kaikki mahdollinen neste pois tofusta ja kuivaa myös lohi talouspapreilla. Murenna tofu kulhoon pieneksi muruksi. Poista lohesta ruodot pinseteillä ja leikkaa kala pieniksi paloiksi. Hienonna vihannekset ja sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa. Muotoile taikinasta tiiviitä pihvejä ja paista ne runsaassa öljyssä paistinpannulla molemmin puolin kunnes ne ovat kullanruskeita, noin 4–5 minuuttia. Tarjoile salaatin ja dippikastikkeen kera.
Facebook kommentit