fbpx

Munakoiso maapähkinätäytteellä

Lisätty 27.12.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 45m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 1:15 h

Tarvittavat ainekset:

Munakoiso tai pari riippuen koosta. Eli jos isompi, niin yksi.

Maapähkinöitä tai vaikka auringonkukan siemeniä desi.

Kikherneitä tölkki

Sipuli

Valkosipulia muutama kynsi

Yhden limen mehut (sitruunakin käy).

Suolaa

Mustapippuria

Öljyä (Suomessa rypsiöljy)

Granaattiomena (menee vähän hifistelyksi, mutta näyttää tosi hyvältä)

Esivalmistelut:

Itketä munakoisoja niinku ne olis sulle velkaa. Eli leikkaa pitkiksi lättänöiksi siivuiksi ja laita reilusti suolaa siivujen päälle. Niistä irtoo nestettä poies ja samalla kitkeryys taittuu ja niistä tulee paljo parempia. Joskus rafloissa saa semmosta sitkeetä munakoisoa, joka pitäisi kieltää lailla. Itketä siis. Itketä kunnolla. Joku puoli tuntia riittänee.

Kikhnerneet keittoon jos kuivia ja jos purkista ni skippaa keitto.

Jos on suolapähkinöitä, niin murskaa pieneksi morttelissa tai huhmareessa tai kuten itse äsken tein veitsellä leikkuulaudalla (kannattaa hommata mortteli, meni kauan). Jos auringonkukan siemeniä, niin pyörittele kuumalla pannulla kunnes rusehtaa, lisää suolaa ja murskaa.

Ohje:

Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi ja heitä pannulle öljyn sekaan. Kuullottele hetki ja lisää kikherneet (voi käyttää muitakin tai olla kokonaan käyttämättä). Murskatut pähkinät tai siemenet sekaan ja öljyä pikkasen kans. Tässä vaiheessa voi sauvasekoittimella tms. pistää koko homman ihan soseeksi tai sitten vain painella vaikka lusikalla niin, että herneet menevät palasiksi. Lopputuloksena pitäisi olla tahnaa muistuttava seos. Eikä haittaa jos on sattumia. Sitten tahnaan lisätään limeä ja maistetaan. Vaatiiko suolaa? Entä pippuria? Lisää jos vaatii. Laita sivuun ja pidä lämpimänä.

Kun munakoisot ovat itkeneet pyyhi suolat ja nesteet pois. Voi myös huuhdella jos ei pidä suolasta. Sitten siivut siirretään pannulle. Ensiksi paistele toiseltä puoleltä öljyssä vähän aikaa. Kun ruskettuvat jonnin verran, niin käännä. Paista hetki ja ota tahna esiin. Ruokalusikallinen tahnaa lusikkaan ja siirto munakoisosiivun keskelle. Jos munakoisosi on lyhyt älä hätäile. Siinä tapauksessa laita tahna munakoison toiseen päähän. Sitten taitat munakoison siivut tahnan päälle. Eli jos pitkä siivu, niin molemmista päistä keskelle ja jos lyhyt niin kaksinkerroin vain. Sitten nostat joko suoraan lautaselle tai johonkin vuokaan, jossa saat pidettyä lämpimänä kunnes kaikki on paistettu. Jos lähdit hifistelemään ja hommasit granaattiomenan, laita sen siemeniä munakoisorullan päälle. Niistä tulee kivasti makeutta myöskin.

Hyvää kasvisruokaa friistailaamalla. Ei liian tarkkoja reseptejä. Tykkään kokata niistä aineksista, joita sattuu olemaan kyseisessä keittiössä saatavilla. Taustamusana räppiä ja ysäri-Seattle-soundia. Olen myös Ruoan Tulevaisuus ry:n perustajajäsen ja yksi Foodyclen pääjärjestäjistä.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille