fbpx

Metsäsieni-sitruunarisotto

Lisätty 25.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 30m
  • Yhteensä: 40m

Keväällä on hyvä tyhjennellä kaikkien kaappien perukoita mahdollisesta ylimääräisestä irtaimesta ja kertyneistä turhakkeista. Pakkasessa olleet viimevuotiset metsäsienet, joiden määritelmänä en kuitenkaan koskaan käyttäisi turhaa, sopivat hapokkaaseen risottoon mainiosti. Pähkinät tuovat sopivaa purupintaa risotolle. Mainiota!

Metsäsieni-sitruunarisotto

4 annosta

4–5 dl metsäsieniä (itselläni oli kantarelleja ja suppilovahveroita)

2 punasipulia tai mitä tahansa sipulia saman verran

3–4 valkosipulin kynttä

loraus hunajaa

loraus öljyä

kuivattua timjamia

kuivattua rosmariinia

mustapippuria

puolen sitruunan raastettu kuori

3 dl risottoriisiä

8 dl kasvislientä

puolen sitruunan mehu

1 dl paahdettuja pähkinöitä

1,5 dl raastettua parmesaania

(suolaa)

Paista metsäsieniä ilman öljyä kattilassa, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää öljy, sipulit, mausteet, riisi, hunaja ja sitruunan kuori. Kuullota viitisen minuuttia.

Lisää kasvislientä pienissä erissä ja keitä risottoa miedolla lämmöllä. Kantta on hyvä pitää kattilan päällä. Sekoittele tiuhaan, ettei pala pohjaan.

Paahda erä valitsemiasi pähkinöitä. Hasselpähkinät sopivat eri hyvin.

Lisää risottoon lopuksi sitruunan mehu, parmesaani ja paahdetut pähkinät. Tarkista maku. Jos tarvitsee suolaa, niin ripsaise päälle. Nam!

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille