fbpx

Jauhoton kakku aka The suklaakakku

Lisätty 22.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 60m
  • Yhteensä: 1:20 h

Lesoilu on ärsyttävää, mutta niin on liika vaatimattomuuskin. Tässä siis valehtelematta maailman parhaan suklaakakun resepti. Tosin resepti ei ole omasta päästä, joten kunnia tästä menee joka tapauksessa ammatti-ihmiselle. Tämä on laatujulkaisusta, eli Valituista paloista, talteen napattu resepti ja se on Sikke Sumarin käsialaa. Se kiinnitti huomioni, koska siinä on 5 raaka-ainetta ja siksi tällaiselle yksinkertaiselle leipurille juuri sopiva. Miksi tehdä vaikeita kakkuja, kun voi tehdä näin hyviä ja helppoja?

Ei mikään terveyskakku, mutta eipä sillä niin väliä, sillä tätä kakkua ei voi syödä paljoa. Ihan oikeasti, ei voi. Tulee stoppi. Kokeiltu on.

Jauhoton kakku

200 g suklaata palasina (mielellään reilun kaupan)

200 g (luomu)voita

200 g tummaa ruokosokeria (tai muscovadoa, kookospalmusokerikin varmasti sopisi)

4 kananmunaa kevyesti vatkattuna

50 g pähkinöitä ronskisti rouhittuna

 

Mittaa suklaa, voi ja sokeri kattilaan ja lisää 1/5 dl vettä. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos sulaa. Lisää kananmunat ja pähkinät. Kaada pähkinärouheella jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin tunti.

Enjoy!

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille