fbpx

Lasagne juureksista

Lisätty: 26.06.2012 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Kategoria : kasvisruoka reseptit

Juureslasagne

Kesäkuu on vielä vähän nihkeää kotimaisten vihannesten suhteen. Tähän lasagneen onkin hyvä käyttää niitä edellissadon juureksia.

Sain reseptin vuosia sitten tuttavaltani. Olen muokannut reseptin vegaaniseksi (maun kärsimättä) ja nykyään tyttäreni pitää tästä lasagneversiosta jopa ilman ketsuppivuorta. Juureslasagnen juju piilee viherpippurin ja oreganon vahvoissa mauissa, jotka sopivat hyvin erityisesti palsternakan seuraksi. Olen huomannut että tyttäreni kohdalla valkosipulin vahva maku saattaa olla kynnys pitää tai olla pitämättä ruuasta. Siksi laitankin sitä varoen muihin kuin tomaattipohjaisiin ruokiin.

2 litraa raastettuja vihanneksia (200g juuriselleri, 200g
palsternakka, 3-4 porkkanaa, 2 keltasipulia)
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
250-300g kaurakermaa (esim. Oatly)
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio / liemijauhetta
1/2 dl jauhoja
250 g lasagnelevyjä
2 tl viherpippuria
1/2 nippua tuoretta oreganoa tai 1 rkl kuivattua

(pinnalle juustoraastetta – itse en koe tarpeelliseksi)

Raasta vihannekset ja paista niitä voissa viitisen minuuttia. Lisää mausteet, kerma, jauho-vesiseos ja liemikuutio/-jauhe. Anna kypsyä hetki. Lado vuokaan kerroksittain raastekastiketta ja lasagnelevyjä. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille