fbpx

Laiska kaupunkiviljelijä nauttii toisten viljelyksistä

Lisätty: 03.08.2012 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

Jokaisella tiedostavalla kaupunkilaisella on tänä päivänä oma viljelypalsta tai vähintään pari yrttipurkkia parvekkeella. Omalla kohdallani kaupunkiviljely tarkoittaa lähinnä kaupan basilikaruukkujen epätoivoista hengissä pitämistä ikkunalaudalla, ja siksi olikin virkistävää käväistä viime sunnuntaina Ravintola Kääntöpöydässä.  Pasilan vanhoilla veturihalleilla sijaitsevassa ravintolassa saa hyvällä omalla tunnolla syödä muiden kaupunkiviljelyksiä.

Kääntöpöytä on kaupunkilaisen ympäristöjärjestö Dodon projekti, jossa Keski-Pasilan veturipiha on muutettu kasvihuoneeksi ja popup-ravintolaksi.

Ravintolan tarjoilut ovat pääosin Dodon kaupunkiviljelmiltä tai vähintään muuten ekologisia. Kääntöpöytää pyörittävät vapaaehtoiset, ja se on auki vaihtelevasti. Projekti on osa Helsingin World Design Capital 2012 -vuotta, mutta sen on tarkoitus jatkua myös ensi vuoden puolella.

Kääntöpöytä_salaatti

Piiras

Sunnuntaina tarjolla oli kesäkurpitsa-parsakaalipiirakkaa Kääntöpöydän omasta sadosta sekä savutofu- ja siitakesienipiirakkaa salaatin kera.

Makeannälkään tarjoilla oli muun muassa brownieita sekä juomana raikasta minttujääteetä. Asiakaspaikkoja oli runsaasti, ja aurinkoisen sään olisi toivonut houkuttelevan paikalle enemmänkin ekoruoan ystäviä.

Paikka on näkemisen ja kokemisen arvoinen. Vaihtuvaa menua ja aukioloaikoja voi seurata Kääntöpöydän Facebook-sivuilla.

/ Reeta

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille