fbpx

Kasvista ennen kuutta

Lisätty: 25.11.2013 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

B6 on ilmainen ratkaisu ilmastonmuutokseen, ylipainoon, kolesteroliin, sademetsien hakkuisiin ja tehotuotannon ongelmiin. Lempiruokia saa edelleen syödä.

Aika paljon luvattu, mutta VB6:n kehittäjä New York Timesin ruokakolumnisti Mark Bittman lupaa sen toimivan. Hän itse sai painonsa, kolesterolinsa ja orastavan diabeteksen kuriin.

VB6 tarkoittaa Vegan Before 6 pm., eli päivisin syödään vain kasvisperäistä ruokaa, mutta illalla kello kuuden jälkeen voi syödä lihaa, kalaa, juustoja ja maitosuklaata.

Helsinkiläinen Santeri Korri on vuodesta 2010 syönyt hiukan samalla idealla: arkilounaalla hän ei syö lihaa. Taustalla ovat ilmastoeettiset kysymykset. Koska kasvisruoka on usein kevyempää, myös iltapäivän väsymys on jäänyt pois.

”Näin insinöörin näkökulmasta marginaalisten parannusten tie on järkevin. Kategorinen elämänmuutos on vaikeaa, mutta yhden lämpimän aterian vaihtaminen on helppo nakki”, Korri sanoo.

Korrinkin kasvissyönnin ratkaisee lounaskeittiön tarjonta. Aina se ei ole kovin houkuttelevaa. Opiskelijaruokalassa kasvisruoka voi tarkoittaa kahden pinaattiletun kiintiötä. Yhdessä vaiheessa hän söi työkavereiden seurana SubWayssä niin usein, ettei pysty enää edes katsomaan vegepatonkiin päin.

”Olenkin sanonut, että on helppoa syödä kasvisruokaa, jos olet Madonna ja sinulla on oma kokki. Toisaalta valintani on myös signaali ravintolalle, että kasvisruualle on kysyntää.”

Vastaavia matalan kynnyksen kasvissyönti-ideoita ovat myös Paul McCartneyn kampanjoima lihaton maanantai ja weekday vegetarian, eli arkikasvissyönti.

– Riikka Suominen

Artikkeli on julkaistu Huili-lehdessä.

Huili on Suomen ensimmäinen ja ainoa ekologinen aikakauslehti. Ekologisen elämäntavan lisäksi Huili käsittelee kulttuuria, matkoja, ajankäyttöä ja uusia ilmiöitä. Nimi kehottaa huilaamaan, tankkaamaan energiaa. Tilaa lehti osoitteessa www.huililehti.fi.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille