fbpx

Grillailua chillaillen

Lisätty: 27.06.2012 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia

grillatun kera
Oletko kyllästynyt lätkimään pelkkää lihaa ja maissia grilliin? Loppukesästä ainakin minua vaivaa kyllästyminen kaikkeen perusvarmaan grillattavaan. Onneksi sain käsiini Lisa Lemken Grillatun kera -reseptikirjan (WSOY), jonka myötä innostukseni grillaukseen nousi taas aivan uudelle tasolle!

Kastikkeet, lisukkeet, salaatit ja jälkiruoat kattava reseptikokoelma on valehtelematta kaunein koskaan näkemäni keittokirja. Sen sivut ovat jämäkkää paperia ja antavat kauniille ruokakuville kunnolla oikeutta.

Kirjan reseptit sopivat hyvin perusgrillaajalle lihan kavereiksi, mutta esimerkiksi monet salaatit ovat niin ruokaisia, että niitä voi syödä pääruokana.

Kautta koko kirjan, sen resepteistä huokuu rento tunnelma. Grillauksen ei kuulukaan olla hermoja kiristävää puuhaa, vaan ruuan pitää valmistua mukavasti seurustelun lomassa. Grilli on myös siitä mukava keittiön apuväline, että punaisena hehkuvat hiilet antavat miltei ruualle kuin ruualle herkullisen maun, jota ei voi keinotekoisesti jäljitellä.

Loppukesän grillipidoissa olen suunnitellut valmistavani ainakin grillattuja guacamoletortilloja mozzarellan kera, basilikavoita ja savuaromisia rosmariinigrissinejä. Eikö kuulostakin hyvältä?

grillatun kera

GRILLATUT GUACAMOLETORTILLAT MOZZARELLAN KERA

(4 annosta, n. 20 min)

2 avokadoa
punasipuli
2 tomaattia
125 g mozzarellaa
2 valkosipulinkynttä
8 pientä tortillaa
½ limen mehu
1½ dl karkeaa korianterisilppua
suolaa ja mustapippuria
tabascoa

Halkaise avokadot, poista siemenet ja leikkaa malto paksuiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Viipaloi tomaatit ohuelti. Murenna mozzarella pienehköiksi paloiksi ja silppua valkosipulit oikein hienoksi. Jaa ainekset tortillaleiville ja purista pinnalle limettimehua. Levitä pinnalle korianterisilppua ja mausta suolalla. mustapippurilla ja tabascolla. Rullaa tortillat kääröiksi, kiinnitä hammastikuilla ja grillaa noin kolme minuuttia miedolla lämmöllä. Käytä mieluusti epäsuoraa lämpöä, jolloin kääröt eivät osu välittömästi hiilloksen päälle. Käännä ne kypsennyksen puolivälissä. Kääröt ovat valmiita, kun ne ovat saaneet pintaansa väriä ja mozzarella on alkanut sulaa. Tarjoa saman tien.

Maija Männistö

Olen vapaa kirjoittaja, joka on aina valmis juustokutsuille ja pastaillalliselle. Vastapainona harrastan erilaisia liikuntamuotoja, jotta rakkauteni ruokaan ei käy liian silmiinpistäväksi!

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille