fbpx

Ekoviiniä ja elävää musiikkia

Lisätty: 01.03.2011 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Kategoria : hiilijalanjälki luomu

3BigbottledsmYhdysvaltalainen Wines that Rock on viinimaailman rokkikukko. Kokoonpano sai alkunsa tekijöiden halusta luoda kokonaan uusi viinikategoria, jonka mottona on Great Tasting Wines Inspired by Music. Wines that Rockin viinipulloissa komeilevatkin tutut ikoniset levynkannet. Hyviä arvosteluja keränneet viinit on nimetty katu-uskottavaan sävyyn kuten The Rolling Stones Forty Licks Merlot ja Woodstock Chardonnay. Yritys järjestää myös aktiivisesti klubi-iltoja, joissa yhdistyy viininmaistelu ja elävä musiikki.

Uudenlaisen konseptin lisäksi Wines that Rockin toiminnassa on ihailtavaa sen pitkälle viety ympäristöystävällisyys. Viinitarhojen viljely on kestävän kehityksen mukaista: Energia tuotetaan 100 % uusiutuvalla energialla – aurinko- ja tuulivoimalla, jota kerätään omien paneeleiden ja tuulimyllyjen voimin tarhojen vierestä. Rypäleet on luomusertifikoituja ja tilat pieniä perheyrityksiä. Pakkaukset ja etiketit on valmistettu kierrätysmateriaaleista hiilineutraalisti. Jopa pakkauksissa käytetyt painovärit ovat myrkyttömiä soija- ja vesiliuoksia. Kestävin periaattein toimiva yritys onkin palkittu jo kahdella ympäristöpalkinnolla.

Mindo testasi vuoden 2006 Pink Floyd’s The Dark Side of the Moon Cabernet Sauvignonia omatekoisen gourmetpizzan seuralaisena. Viinin luonnehdinnassa siitä tulisi erottaa mustaherukan ja kirsikan makua, paahdettua vaniljaa ja ripaus suklaata. Ruokasuosituksena mainitaan kana-, pihvi- ja lammasruoat (luomua tietysti!) sekä tomaattikastikepastat. Mindon testipizzan pikantti tomaattikastike, voimakas vuohenjuusto ja rucola sopivatkin mainiosti aromaattisen viinin seuralaisena. Ja koko komeushan nautitaan tietenkin Pink Floydin Dark Side of the Moonin säestyksellä. Mindo suosittelee! Lisätietoja www.winesthatrock.com

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille