4 kahvikupillista kasvislientä
n. 50 g tuoretta inkivääriä, kuorittuna ja ohueksi viipaloituina
n. 200 g maustamatonta tofua pilkottuna pieniksi viipaleiksi
noin 2 kahvikupillista parsakaalia tai vihreitä herneitä (varmaan myös lehtikaali tai komatsuna sopisi hyvin tähän)
n. 150 g lempparinuudeleitasi
1-2 ruokalusikallista soijakastiketta
vajaa puoli kuppia tuoretta basilikaa silputtuna
yksi oksallinen tuoretta minttua silputtuna (ei enempää, ellet ole erityisen ihastunut mintun aromiin)
1 limen mehu
(seesamiöljyä)
Huom! Tässä reseptissä pelaillaan inkiväärillä aika paljon. Mielenrauhan vuoksi inkiväärit voi laittaa pieneen, puhtaaseen kangasriepuun. Tai vaihtoehtoisesti teet alla olevien ohjeiden mukaisesti.
- Laita kattilaan kasvisliemi (käytännössä keitä 4 kahvikupillista vettä ja lisää siihen 1 kasvisliemikuutio, ellet tee itse lientä alusta lähtien) ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkiväärit ja tofu.
- Kun seos kiehuu, alenna lämpötilaa ja keittele hiljalleen noin 10 minuuttia.
- 10 minuutin jälkeen poista seoksesta tofut ja laita ne odottamaan lautaselle.
- Lisää seokseen parsakaali tai vihreät herneet. Keitä vain noin minuutin ajan ja poista sitten liemestä, lisää lautaselle tofun viereen.
- Lisää nuudelit seokseen ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä. Sekoita säännöllisesti.
- Poista nuudelit seoksesta.
- Kaada pois suurin osa liemestä ja kaikki inkiväärinpalaset.
- Laita jäljelle jääneeseen liemeen takaisin tofu, parsakaali ja nuudelit. Lisää soijakastike, basilika, minttu ja limen mehu. Voit lopuksi laittaa vielä seesamiöljyä, jos olet fani.
Facebook kommentit