fbpx

Viljaton suklaamysli

Lisätty 24.06.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 1
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 5m
  • Yhteensä: 15m

Vältä kaupan myslien viljat ja lisäaineet miksaamalla itse satsi tuhtia, herkullista suklaamysliä. Tätä namia tekee mieli syödä aamuin, illoin ja välipalaksi.

Raaka-aineet

  • Saksanpähkinöitä, makademiapähkinöitä, manteleita, kookoslastuja, gojimarjoja, 85% suklaata, kuivattuja marjoja, pellavansiemenrouhetta, pellavansiemenöljyä, hedelmä, pakastemarjoja, rahkaa

1 Suosittelen käymään ekokaupassa ostoksilla, jotta saat hinta-laatusuhteeltaan suuret määrät ensiluokkaisia mysliaineksia. Osta kilon säkki saksanpähkinöitä ja gojimarjoja, pussi kookoslastuja, nippu tummia suklaalevyjä (yli 85% kaakaota), pussi makademiapähkinöitä tai manteleita, pellavansiemenrouhetta, pullo pellavansiemenöljyä ja muutama pussi ylihinnoiteltuja kuivattuja marjoja, jos suinkin raaskit. Aineksia voit tietenkin vaihdella omien mieltymyksien mukaan, mutta tuolla yhdistelmällä pääset taivaaseen.

2 Miksaa kuiva-ainekset (pellavansiemenrouhetta lukuunottamatta) isoihin säilytysastioihin, jotta voit aamupörröisenä vain kaataa herkut kulhoon. Jos käytät muoviastiaa säilytykseen, tarkista pohjan kolmiomerkinnästä että se soveltuu elintarvikkeiden säilytykseen, eli siinä on numero 1,2,4 tai 5.

3 Pilko aamuiseen myslikulhoosi valitsemasi hedelmä. Banaani, päärynä, omena tai avokado toimivat testatusti.

4 Saat osasi päivän heviannoksesta (=hedelmä- ja vihannes) myös kaatamalla kippoon puoli pussillista edellisenä iltana jääkaapissa sulattamiasi kotimaisia pakastemarjoja. S-markettien pakastealtaasta löytyy mainio kotimainen luomumarjasekoitus. Jos tiski ei harmita, fiksaa maidoton tehosekoittimessa maidoton berrie tai fruitie ja kaada se myslin päälle. Jos maitotuotteet maistuvat, syö mysli rahkan kanssa. Raakamaidosta tehty rahka on mielettömän hyvää.

5 Lisää valmiiseen mysliin lusikallinen pellavansiemenöljyä ja rouhetta, sekoita ja nauti. Rohkea mausteiden käyttäjä voi heittää joukkoon myös mieluisia makuja, vaikkapa kanelia.

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille