Äitienpäivän pöytätarjoiluna oli Meze meets villiyrtit. Seurueellamme oli kukkuraisia lautasia nokkos-feta falafeleja ja keväistä vuohenputkitabboulehia erilaisten tahnojen ja vihannesten ryydittämänä. Superhyvää. Nyt kannattaa suunnata puutarhahanskojen ja ylimääräisen muovipussin kanssa luontoon ja kerätä mukavaa ja ilmaista twistiä lautaselleen. Menkää porukalla hortoilemaan. Hyvä sovellus villivihannesten tunnistukseen mahdollisissa tenkkapoo-tilanteissa on Naturegate.
Nokkos-feta falafelit
n. 30 palleroa
1 sipuli
4 valkosipulia
iso kourallinen ryöpättyä nokkosta (muuten sattuu)
reilu tl garam masalaa
reilu tl jauhettua korianteria
reilu tl juustokuminaa
ripaus cayannepippuria
suolaa
mustapippuria
2 tölkkiä valutettuja kikherneitä
200 g fetaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
(silputtuja yrttejä)
Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää joukkoon ryöpätty nokkonen ja anna ylimääräisen nesteen haihtua. Soseuta kikherneet ja lisää mausteet seokseen. Vatkaa kulhossa kananmunia hetken ja lisää joukkoon feta. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon korppujauhot, sipuli-nokkosseos, kikhernetahna, (yrtit) ja sitruunanmehu.
Pyörittele kosteilla käsillä palleroiksi ja paista uunissa 225-asteessa noin 20 min. Valmiille falafeleille kylkeen tsatsikia ja ihminen on onnellinen.
Facebook kommentit