fbpx

Taivaallinen savukalarullaus

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
150 Pinaatti (grammaa)
1 Sipuli
2 Kananmuna
5 Luomukevytmaito 1,5 % (dl)
1 Sokeri (tl)
2,5 Vehnäjauho (dl)
50 Voi (g)
300 Kirjolohifilee kylmäsavustettu (g)
200 Tuorejuusto rasvaa 30 g (g)
200 Raejuusto rasvaa 2-5g (grammaa)
1 Valkosipuli (kynsi)
7 Tilli, tuore (rkl)
1,5 Sitruunapippuri (tl)
1,5 Paprikajauhe (tl)

Valmistusohjeet:
Vaatii väkertämistä, eikä ehkä hiilijalanjäljeltään erityisen vaatimaton, mutta lopputulos taivaallinen ja juhlava – varsinkin raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna. Lisäksi satsista riittää useammallekin, mikäli annokset malttaa pitää kohtuullisina.

Itse askartelut sujuvat näin:

Sulata ja valuta pinaatti, mikäli käytät pakastettua moista. Puristele kuivaksi talouspaperia käytellen. Laita paistinpannu liedelle, ja siihen piskuisen voita. Hauduta pilkottu sipuli sekä pinaatti.

Laita uuni lämpeämään (200°). Lämpiämistä odotellessasi:

Kippaa kulhoon munat ynnä maito. Lisää mukaan sokeri, vehnäjauhot ja sipuli-pinaattiseos. Sekoita. Valuta seos tasaisesti levinpaperilla päällystetylle uunilevylle, siten että täyttää koko levyn.

Paista uunissa (200°) puolisen tuntia.

Tällä välin silppua kala sekä tilli, ja yhdistä kaikki täytteen ainekset (kala, tilli, maustamaton tuorejuusto, raejuusto, valkosipuli, sitruunapippuri, paprikajauhe) keskenään kulhossa. Sekoita.

Ota ”taikina” pois uunista ja anna jäähtyä hieman. Mikäli haluat urheilla, voit kumota aikaansaannoksesi toiselle leivinpaperille, ylösalaisin, mutta tämä visuaalinen kikka ei ole välttämätön – ja saattaa päättyä katastrofiin.

Levitä askartelemasi täyte tasaisesti rullalle, mutta ei aivan kiinni pitkien sivujen reunoihin. Kääri rullalle.

Valmista mieluisa, raikas ja simppeli salaatti, jonka kanssa rullan tulet tarjoilemaan.

Lämmitä rullaa hetki uunissa (tai mikrossa), ja tarjoile sitten salaatin kanssa.

Avainsanat:

Hiilijalanjälki

  • 160 g

    CO2e / 100 g
  • 457 g

    CO2e / annos

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille