fbpx

Onnellisen poron carpaccio

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
300 Poronliha (grammaa)
1 Oliiviöljy (rkl)
40 Parmesaanijuusto (g)
50 Kapris (g)
5 Majoneesi 27-33 % rasvaa (rkl)
1 Sinappi (rkl)
1 Sitruunamehu (rkl)
50 Rucola (g)

Valmistusohjeet:
Huomaathan, että annosmäärä riippuu tarjoiletko carpaccion alku- vai pääruuaksi. Satsista saattaa siis riittää kuudellekin. Lisäksi ainesten määriä ja niiden keskinäisiä suhteita sopii muutella paitsi maun, myös sen mukaan missä kohtaa ateriaa ruuan tarjoilet. Alkupalassa pärjäät vähemmälläkin lihamäärällä ja sitä rataa.

Ja sitten kokkaamaan:

Leikkaa poro mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, eli asioi sen kanssa kera terävän veitsen. Asettele viipaleet lautasille, kutakuinkin yhteen kerrokseen. Valuta päälle oliviiöljy, sekä maun mukaan suolaa ja mustapippuria, mutta suosittelen kohtuutta varsinkin suolan kanssa.

Valuta kapriksista (50 g) neste, ja höylää sillä välin parmesaani ohuiksi lastuiksi. Ripottele lastut sekä kaprikset proviipaleille.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset (majoneesi, sinappi sekä sitruunamehu sekä häivähdys mustapippuria). Mikäli keittiöstä ei löydy pursotinta, niin: lastaa kastike tuorekelmun päälle, kokoa kelmusta puristaen kompakti pallukka, ja nipsaise siihen pienenpieni reikä. Pursota tällä omatekoisella pursotinpussilla kastike raidoiksi carpaccion päälle.

Lopuksi levitä annosten päälle rucolaa, rasiallinen tai ruukullinen ja tarjoile.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 325 g

    CO2e / 100 g
  • 451 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille