fbpx

Antipastonyytit

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
12 Parmankinkku (siivu 10 g)
1 Mozzarellapallo (iso)
50 Viikuna (grammaa)
7 Pinjansiemen (rkl)
0,5 Chili, tuore (kpl)
4 Timjami (rkl)
4 Oliiviöljy (rkl)

Valmistusohjeet:
Kuutioi puolikuivat (tai tuoreet) viikunat, sekä siemenistä puhdistamasi punainen chilipalko. Nakkaa kulhoon, ja perään hiennonnettu tuore timjami, jota voit käytellä makusi mukaan – kunhan vain säästät vähintään kuusi kokonaista / pitkää timjamin oksaa myöhempää käyttöä varten.

Laita kuiva pannu liedelle, ja paahda pinjansiemenet vaaleanruskeiksi. Lisää kulhoon, muiden ainesten sekaan. Perään oliiviöljy, sekä ujosti mustapippuria. Sekoita ainekset.

Asettele (luomu)parmankinkkuviipaleet leivinpaperiarkille tms, aina kaksi viipaletta vierekkäin, hieman limittäin. Kuutioi mozzarellapallura, ja jaa kuutiot keskelle kinkkuviritelmiä. Lapioi päälle kulhosta täytettä, siten että saat koottua viipaleet täytteen ympärille, nyyteiksi. Tahtoo sanoa: älä liioittele mozzarellan ja täytteen kanssa.

Askartele viipaleista nyytit, jotka sulkevat täytteet sievästi sisäänsä. Sido rakennelmat timjaminoksilla. Nostele nyytit varovaisesti lastaa käytellen lautasille, ja nauti.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 413 g

    CO2e / 100 g
  • 292 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille