fbpx

Suklaiset chilileivokset

Lisätty 22.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

raakaajamakeaaResepti löytyy Karita Tykän, Sanna Ala-Seppälän ja Ulla-Maija Lähteenmäen kirjasta Raakaa ja makeaa – Herkullisimmat raakajälkiruoat. Tämän lisäksi samalla kertaa kokeilin puolukkakakkua. Tällä kertaa reseptissä onnistuttiin pitäytymään – ainakin melkein. Raakakaakaojauhe unohtui ostaa, joten mentiin sitten tavis kaakaojauheella. Pitää koklailla raakaversionakin. Kookosrouhe herätti ihmetystä. Siis raakakookoslastuja rouhittuna, kookoshiutaleita, what? No, nyt käytettiin kookoshiutaleita. Suolaa en laittanut kuin ripauksen, 1 tl kuulostaa kyllä mahdottomalta määrältä. Kookospalmusokeri kuulosti kikkailulta, mutta se oli hyvin miellyttävä uusi tuttavuus – todella hyvänmakuista sellaisenaan!

Hyviä ovat. Näitä on syöty nyt viikon päivät, kun minusta tuo 20 leivosta on kyllä varsin alakanttiin arvioitu määrä.

Tässä alkuperäinen resepti.

Suklaiset chilileivokset (20 pientä leivosta)

3 1/2 dl manteleita

3 1/2 dl kookosrouhetta (luomu)

2 dl raakakaakaojauhetta

1/2 dl kookospalmusokeri

1 rkl kanelia (ceyloninkanelia)

1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljajauhetta

1 tl suolaa

1/2-1 rkl chilirouhetta

4 rkl sulatettua kookosöljyä

3 dl tuoreita tai pienessä vesimäärässä liotettuja kuivattuja taateleita (kivettömiä, oma huomio: poista kivet)

Rouhi mantelin monitoimikoneessa ja siirrä ne kulhoon. LIsää joukkoon raaka-aineet kookosöljyä ja taateleita lukuun ottamatta ja sekoita hyvin. LIsää kookosöljy ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.

Sekoita taatelit tahnaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää taatelitahna muun massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Painele silikonivuokaan tai irtopohjaiseen vuokraan, joka on kooltaan noin 20 cm x 24 cm. Anna leivosmassan jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Kun leivos on jähmettynyt, leikkaa siitä haluamasi kokoisia paloja. Voit leikata paloja myös esimerkiksi piparkakkumuotilla.

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille