fbpx

Brita-kakku

Lisätty 19.05.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 40m
  • Yhteensä: 50m

Brita-kakkua kesäisempää ja maukkaampaa ei juuri ole. Samaa mieltä oli pöytäseurue. Kakku hävisi vartissa.

 

Brita-kakku

125 g margariinia

2 kananmunan keltuaista

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl soija-/kaura-/maitoa

Marenki

2 kananmunan valkuaista

1,25 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl mantelilastuja

Täyte

2 dl (kaura)kermaa

puoli purkkia rahkaa

pari rkl sokeria

vaniljasokeria

puoli litraa mansikoita

pari kourallista pensasmustikoita

tai muita kauden marjoja tai hedelmiä

 

Vatkaa sokeri ja pehmennyt margariini vaahdoksi. Lisää keltuaiset. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito varovasti nostellen.

Levitä kakkutaikina uunipannulle (25 cm x 30 cm), joka on vuorattu leivinpaperilla. Esipaista pohjaa noin 10 min 180-asteisessa uunissa.

Tee tällä välin marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokerit edelleen vatkaten. Marenki on valmista kun se pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Levitä marenki esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut viimeiseksi. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit sekä rahka. Laita toisen kakkupuolikkaan päälle kermarahka ja kauden marjoja. Koristele kansi lopuilla marjoilla tai hedelmillä. Pidä puolesi, että saat itsekin palan brita-kakkua.

 

 

Erityspiirteet:

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille