fbpx

Vuokaleipä

Lisätty 11.08.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

Talvella ostettu leipävuoka pääsi meillä vihdoinkin käyttöön. Tavoitteenani oli tehdä leipä, jossa on mahdollisimman paljon pähkinöitä ja siemeniä ja siitä tuli tällainen:

5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 dl ruiskaurahiutaleita
1,5 dl siemeniä ja/tai pähkinöitä (itse käytin kurpitsansiemeniä ja rouhittuja saksanpähkinöitä)
9–10 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja, ruiskaurahiutaleet ja melkein kaikki oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää vielä pähkinät ja siemenet. Lisää vehnäjauhot käsin alustamalla. Taikinan loppuvaiheessa voi lisätä oliiviöljyn lopun – tämä auttaa taikinaa irtoamaan käsistä ja toimii samalla voiteluna vuokaa varten. Siirrä taikina leipävuokaan ja anna kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa. Kostuta kohonneen taikinan pintaa hiukan vedellä ja lisää koristeeksi esimerkiksi kurpitsansiemeniä. Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille