fbpx

Puolukkakakku

Lisätty 22.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 20
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

raakaajamakeaaResepti löytyy Karita Tykän, Sanna Ala-Seppälän ja Ulla-Maija Lähteenmäen kirjasta Raakaa ja makeaa – Herkullisimmat raakajälkiruoat. Nimensä veroinen opus kyllä! Hyvää oli! Miinusta kikkailuraaka-aineista, joita tuskin kehäkolmosen, korjaan, kehäykkösen, ulkopuolelta noin vaan löytyy. Leppävirran ässältä ei ainakaan löydä geenimuuntelematonta soijalesitiiniä eikä riisinlesejauhetta. Eikä niitä löytynyt helpolla Helsingissäkään, joten ne jäi nyt pois. Pitää metsästää ne jostain ja katsoa, miten vaikuttaa rakenteeseen – luulen, että parantavat sitä kyllä.

Raakajälkkäreitä ei paisteta, mutta aikaa kuluu kyllä sörssäämiseeen, hyydyttelyyn ja makujen tiivistymiseen. Eli kannattaa ehkä tehdä kokkailut jo edellisenä päivänä. Puolukkakakku tehtiin puolikkaan ja silti siitäkin on vielä toinen osa pakkasessa syömistä odottamassa.

Puolukkakakku (16-20 henkilölle)

Pohja

6 dl manteleita

1-2 dl (15-30 kpl) tuoreita tai pienessä vesimäärässä liotettuja kuivattuja taateleita (kivettömiä, oma huomio:  tai poista kivet)

1/2 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljajauhetta

1-2 tl kanelia (ceyloninkanelia)

ripaus suolaa

Täyte

3-5 avokadoa

400 g puolukoita (tuoreita tai pakastettuja ja sulatettuja)

1 2/2 dl riisilesejauhetta

1 dl mantelijauhoja

1 rkl geenimuuntelematonta soijalesitiiniä

ripaus suolaa

1 dl tuorepuristettua sitruunamehua

1/2 dl raastettua sitruunankuorta (luomu)

1-2 dl hunajaa tai kookospalmunektaria (annostele makusi mukaan)

1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljauhetta

2 1/2 dl sulatettua kookosöljyä

Laita pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele taikina silikoniseen tai irtopohjaiseen vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm ja jossa on noin 7 cm korkeat reunat.

Laita täytteen raaka-aineet kookosöljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja sekoita hyvin. Tarkista makeus ja muokkaa tarvittaessa. Kaada joukkoon kookosöljy hiljalleen sekoitellen. Anna massan sekoittua noin minuutin ajan. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai pakastimessa pari tuntia. Ota jäinen kakku pakastimesta huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Jos vuoka on kokonaan silikonia, pakasta kakku ja irrota se vuosta jäisenä. Näin se on helpompi irrottaa.

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille