Mitä tehdä mustuneilla banaaneilla? Älä ainakaan heitä niitä roskiin! Saat valmistettua niistä mehukkaan kakun (alkuperäiseltä nimeltään tämä on banana bread, mutta ei tämä mielestäni leipää muistuta), joka kaiken lisäksi on todella helppo valmistaa. (P.s. Löydät mindon reseptipankista myös karibialaisen banaanikakun ohjeen – katso se täältä!)
4 kypsää (tai ylikypsää) banaania muussattuna
75 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna (sekoita kunnolla haarukalla lasissa)
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 limeä
Sulata voi kattilassa. Sekoita kulhossa banaanimuussi ja voisula. Lisää sokeri ja kananmuna ja sekoita. Lisää vaniljasokeri, sooda ja suola ja sekoita huolella. Aivan lopuksi lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada suorakulmion muotoiseen pieneen kakku- tai uunivuokaan ja paista 175 asteessa 1 tunti.
Tarjoiluehdotus: purista vähän limemehua kakun päälle ja tarjoile jääteen kanssa.
Facebook kommentit