fbpx

Korianteripesto

Lisätty 16.01.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 30m

Tarvittavat ainekset:

Kesäkurpitsa

Kikherneitä, tölkki

Korianteripuska

Auringonkukansiemeniä tai vaikka maapähkinöitä tai kurpitsansiemeniä

Sipuli

Valkosipuli

Yhden limen mehut (tai sitruuna, ei niin tarkkaa)

Suolaa

Mustapippuria

Öljyä (rypsi on hyvä, mutta muutkin käy)

 

Esivalmistelut:

Kikherneiden keitto jos kuivia. Jos tölkistä, niin skippaa keitto.

Paahda auringonkukan siemeniä pannulla kunnes ruskistuvat ja lisää suolaa maun mukaan. Ja jos käytät muita siemeniä tai pähkinöitä, niin samat ohjeet. Pannulle vain ja suolaa perään.

Siemenet sitten huhmareeseen tai mortteliin tai jos ei semmoista ole, niin laita paperin väliin ja murskaa vasaralla tai veitsellä tai vastaavalla murusiksi. Ihan pieneksi voi mennä, mutta isommakaan palat ei haittaa mitään.

Ohje:

Silppua sipulit ja kesäkurpitsa ja kuullottele öljyssä kunnes kesäkurpitsa tulee läpikuultavaksi. Heitä sekaan kikherneet (käy mitkä tahansa pavut myös), murskatut siemenet tai pähkinät ja silputtu korianteripuska. Tässä vaiheessa huomaat, että sörsseli on todella kuiva. Ei hätää öljy pelastaa. Öljyä siis sekaan reilulla kädellä. Mikstuuran ei tule olla kovin juoksevaa, mutta pieni kosteus on hyvästä. Kun seos on kuumentunut, maista. Lisää suolaa maun mukaan. Pippuria samoin. Limeä perään. ”Saakeli, että on hyvää!”, sanoi vieras. Ja niin pitäisi tässä vaiheessa ollakin.

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa korianterivalkosipulisiemenseoksen jo etukäteen. Tällöin silppua valkosipulit ja korianteri ja laita öljyn sekaan. Se öljy imee maut ja tuoksuu mielettömälle. Testaa. Ja sitten sinne siemenet tai pähkinät. Sitte se muistuttaa vähän pestoa, jonka voi heittää pannulle kesäkurpitsan ja muitten kuulotuttua tai käyttää sellaisenaan lisukkeena.

Tämä sörsseli on aika tosi bueno tortillatäyte. Vähän avokadoa tai guacamolea ja/tai salsaa päälle ja se o siinä! Toimii myös sellaisenaan lisukkeena vaikka uuniperunan kanssa. Tai pastan. Tai leivän päällä. Tai pelkiltään.

Tässä on myös se hyvä puoli, että minkään ainesosan määrän ei tarvitse olla tarkka. Kaikkea voi heitellä sen verran kuin haluaa.

Hyvää kasvisruokaa friistailaamalla. Ei liian tarkkoja reseptejä. Tykkään kokata niistä aineksista, joita sattuu olemaan kyseisessä keittiössä saatavilla. Taustamusana räppiä ja ysäri-Seattle-soundia. Olen myös Ruoan Tulevaisuus ry:n perustajajäsen ja yksi Foodyclen pääjärjestäjistä.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

  1. lisännyt: Atte P on 22.1.2014

    Tää oli hyvää perunapizzan päälle! Tosi hyvää!

      Vastaa

Lähetä kommentti sivuille