fbpx

Inkivääritofua grillattuna

Lisätty 07.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

2 henkilölle
1 Soya Gourmet Tofu Maustamaton, Luomu (pkt/270 g)
3 Soijakastike (rkl)
1 Valkoviini kuiva (rkl)
2 Seesamöljy (tl)
1 Inkivääri, tuore juuri (tl)
100 Kevätsipuli (g)
0.5 Sitruuna (kpl)
2 Oliiviöljy (rkl)

Valmistusohjeet:
Silppua 3 kevätsipulin vartta (n. 100 g) renkaiksi. Raasta tai silppua erittäin hienoksi tuoretta inkivääriä. Purista puolikkaan sitruunan mehu.

Sekoita marinadin ainekset, eli soijakastike, valkoviini, seesamöljy, tuore, raastettu inkivääri ja n. 3 kevätsipulin vartta sekä sitruunanmnehu.

Kuutioi tofu ja sekoita marinadin kanssa tiiviskantisessa rasiassa. Jätä marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi. Ravistele ja kääntele rasiassa välillä.

Marinoitu tofu on herkullista grillattuna tai paistettuna.

Huomioi: Ruoka sopii mahaystävälliseen FODMAP-ruokavalioon, kun käytät vain sipulin vihreän osan. Resepti on Monashin yliopiston the low FODMAP diet – esitteestä käännetty ja testaamalla herkullisimmaksi tofureseptiksi todettu!

Erityspiirteet:, , , , , , Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 81 g

    CO2e / 100 g
  • 218 g

    CO2e / annos

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille